Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poškozený hdd?

Dobrý den, z ničeho nic se mi při běžných operacích na počítači prodloužila doba načítaní, někdy i o několik minut. Třeba i načtení "tento počítač" trvá pěknou chvíli, u prohlížeče taky. Když si zapnu nějakou hru tak fps se drží normálně vysoko jenom načítání zase trvá dlouho, i taky quicksave trvá tak 10-15 vteřin (kdysi 2-3 sekundy). Použil jsem antivir, odinstaloval nové updaty, defregmentoval disk, zkoušel i jiné nástroje - nepomohlo(možná mírné zlepšení). Chtěl jsem se ještě zeptat tady o nějakou radu ještě předtím než to naformatuju. Neměli byste nějaký tip co s tím ? Muže se jednat o poškození HDD ? je to trvalé ?

notebook
quad i7 3610qm 2,3ghz
nvidia 640m 2gb
8 gb ram
Toshiba MK1059GSMP, 1 tera

Předtím všechno jelo perfektně, načtení do pár sekund.

Děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Předtím, než uděláš to, co radí slovutný trojctihodný kolega MM.., tak zkus to, co pravidelně zabíra… nový
Pytlík 12.02.2014 23:14
Pytlík
MM : error scan neukázal žádné poškození ( všechny kostičky zelené), ale nakonec to bylo tím antivir… poslední
pickwick 13.02.2014 12:19
pickwick

Předtím, než uděláš to, co radí slovutný trojctihodný kolega MM.., tak zkus to, co pravidelně zabíralo u WinXP (u Win7 jsem to sice ještě neviděl, ale co kdyby): Ve Správce zařízení, v Řadiče IDE ATA/ATAPI postupně odeber všechny ATA Channel n a nechej znovu najít. V podstatě jde o to, jestli se disk nepřepnul (vlivem chyb) z režimu UDMA do PIO, což je pomalé a což by se tím odebráním a znovu nalezením napravilo. Ve WinXP se to dělávalo dost často (hlavně když disk blbnul), ve Win7 je to nejspíš lépe ošetřeno lépe (nevím - nezkoumal jsem), ale protože je to rychlé a bezpečné, tak to stojí za vyzkoušení před složitějšími (a časově náročnějšími) zásahy. Když to nepomůže, tak to neuškodí.

MM : error scan neukázal žádné poškození ( všechny kostičky zelené), ale nakonec to bylo tím antivirem, nevím co tak najednou když jsem ho měl cca rok a půl a bez problému.

Pytlík: našel jsem ty řadiče ale mám tam jenom jeden a k tomu jsem nepřišel jak je odebrat/najít (odebrat/aktualizovat ?). Ale to už je teď asi jedno.

Děkuji za pomoc pánové, myslím že tohle vlákno už můžete škrtnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru