Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zálohování systému na externí disk H

to jsem ti ale napsal:
windows a program files nemá tak nějak význam zálohovat - win dokážeš při zkáze obnovit z recovery nebo dvd, program files- je výhodnější mnohdy nainstalovat program znovu, než to lepit zálohou. to nemá význam zálohovat.
----
co má význam zálohovat:
users a program data obecně- máš tam konfiguraci k programům, uložený pozice her, plochu, většinou i obrázky, dokumenty.... také třeba adresář totalcmd, pokud má konfiguraci u sebe ve složce. nikdo neví co tam všechno máš.
----
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1lohov%C3%A1n%C 3%AD_dat
vezmi si, že zálohuješ obrázek z dovolený, fajn je na háčku. po týdnu ten obrázek na céčku upravíš, a co teď? jak zálohovat? buď se přepíše obrázek na háčku tím upraveným z céčka nebo se vytvoří dva obrázky na disku h (původní, upravený)- to třeba umí ten cobian. to se hodí v případě maléru, že něco přepíšeš na céčku co nechceš.
tady se musíš rozhodnout sám, co má význam a co ne.
-----

Udělat bitovou kopii disku čistého win ? A jak ?
umí systém, máš tam nápovědu. bitová kopie disku je kopie 1:1, bit po bitu se zkopíruje jinam.
využívá se hlavně po instalaci čistého win+ si tam nainstaluješ a nastavíš co potřebuješ a vytvoříš.

nápověda win:
Co je bitová kopie systému?

Termínem bitová kopie systému se označuje přesná kopie disku. Bitová kopie systému standardně obsahuje data jednotek potřebných ke spuštění systému Windows. Obsahuje také data systému Windows a specifické údaje nastavení, programy a soubory. Bitovou kopii systému lze použít k obnovení obsahu počítače v případě, že pevný disk nebo celý počítač přestane fungovat. Pokud obnovíte obsah počítače z bitové kopie systému, jedná se vždy o úplné obnovení; nelze si vybrat obnovení pouze jednotlivých položek. Obsahem z bitové kopie systému budou nahrazeny vždy všechny aktuální programy, nastavení systému a soubory.

Ačkoli tento typ zálohy obsahuje také osobní soubory, doporučuje se pravidelně zálohovat vlastní soubory pomocí nástroje pro zálohování systému Windows, aby bylo možné obnovit jednotlivé soubory a složky podle potřeby. Pokud nainstalujete nástroj pro zálohování systému Windows, můžete výběr dat, která mají být zálohována, a dat, která mají být zahrnuta do bitové kopie systému, ponechat na systému Windows nebo můžete položky určené k zálohování a položky určené k zahrnutí do bitové kopie systému vybírat sami. Další informace týkající se instalace nástroje pro zálohování systému Windows lze najít v tématu Zálohování souborů.

Pokud používaný počítač obsahuje několik diskových jednotek nebo diskových oblastí, můžete vytvořit bitovou kopii systému, která je všechny obsahuje, postupem popsaným v tématu Zálohování programů, nastavení systému a souborů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny