Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapnuty NumLock po startu Windows 8.1

Ahoj,
pokazde kdyz zapnu Windows 8.1, tak mam zapnuty numlock a nemohu napsat sve ciselne heslo, je to malickost, ale zdrzuje to a kdyz kolikrat premyslim nad necim jinym, tak tam to heslo napisu treba petkrat, nez mi dojde, ze ho vlastne pisu bez cisel. Koukal jsem na internet a radi prepsat hodnotu registru v HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard - polozka InitialKeyboardIndicators z 0 na 2. To pro me ale nefunguje, numlock je porad zapnuty po startu. Dokonce i u CURRENT_USER to mam takto nastavene. Jeste sem nasel, ze pry pomuze vypnout "Fast Startup". To ale prece neni reseni problemu, proc bych mel prijit o funkci rychlejsiho startu (nebo respektive nahrazeni vypnuti za hybernaci) jenom proto, ze se mi zapina NumLock. V BIOS mam trochu nelogicky nastaveno NumLock na ON, nebot ve vysvetlivkach je "NumLock ON .... keypad is numbers", kdybych dal NumLock OFF znamenalo by to "keypad is arrows", coz myslim, ze znamena smery (= zapnuty numlock). Napada vas nejake reseni? Diky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
radi prepsat hodnotu registru v HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard - polozka InitialKeyboard…
lední brtník 24.02.2014 22:47
lední brtník
Řeším to samé a když jsem nalezl tu položku v registrech, byla tam defaultně nastavená hodnota 21474…
petrun 10.12.2014 16:50
petrun
mal som presne rovnaky problem a nastavenu hodnotu 2147483648 num lock stale pri starte vypnuty cisl… poslední
pepokis 23.11.2015 04:32
pepokis

mal som presne rovnaky problem a nastavenu hodnotu 2147483648 num lock stale pri starte vypnuty cisla to nepisalo po prepisane na hodnotu 2 vsetko slape.
mne dokonca numlock este robil take veci ze sa kedykolvek pri urcitych operaciach sam vypol.. napriklad ked som vosiel do tabulky regedit so zabnutym numlockom do tabulky sa pisat cisla nedali sam sa vypol.. teraz je tam hodnota 2 a je vsetko OK

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru