Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční wifi na Asus EEE 1000h

Silu signalu mozes mat vynikajucu, ale aku mas jeho kvalitu ? Kvalita signalu je nieco ine a dolezitejsie ako "sila signalu". Bohuzial operacne systemy ukazuju len nejake palicky, co je zalostne malo na diagnostiku. Vyskusaj vypnut vsetko co pouziva v tvojej domacnosti wifi, okrem pocitaca a roura. Vyskusaj ist od routra asi tak 3-4m a v tej istej miestnosti sa skus pripojit. Nie za stenou a anteny zariadeni by sa mali vidiet. Hod sem vysledok, ci je to lepsie, alebo tak isto.
Je tam este kopec inych zavislosti, napriklad lajdacky napisany ovladac.

Vychadzam z predpokladu, ze wifi adapter sa prvykrat pripoji, ziska IP adresu a po nejakej chvilke prestane komunikovat. Z toho by sa dalo dedukovat, ze ovladac mas spravny a funkcny, sifrovanie mas nastavene ok a heslo tiez spravne (ak pouzivas sifrovanie).

Jedine vysvetlenie moze byt chyba v ovladaci kedy moze prist k dvom problemom:
1. vysoky utlm predzosilovaca na zaklade silneho signalu. To urobi prijimac v podstate hluchym
2. Nizky utlm predzosilovaca, ktory zapricini, ze (takmer) vsetky pakety, ktore prijimac zachyti su poskodene. Poskodene pakety wifi karta vyradi. Nedostanu sa ani do ovladaca, takze ani OS nemoze o nich nic vediet.

S nastavenim utlmu predzosilovaca su dost velke problemy vo vsetkych ovladacoch a nie kazdy to ma vyriesene uspokojivo a pre akukolvek situaciu, ktora moze nastat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny