Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má význam přejít z Windows 8 na 8.1 ? A jak odstranit přihlášení po spuštění?

Pěkný večer,

dostal se mi do rukou novej noťas Lenovo Z510 s Win 8 na prvotní konfiguraci. Řeknu vám, je to vážně zlo-systém a člověk nad tím stráví víc času, než je zdrávo, proto - zlaté sedmičky. Tleskám HPčkám, že chtějí prodávat i v blízké budoucnosti nové noťasy s win7, nebo že bude možné si vybrat systém 7/8, někde jsem se tuhle novinku dočetl, zda-li je pravdivá nevím..
Ale k problému, potřeboval bych píchnout s tím, jak už je v hlavičce zmíněno.
Děkuju za čas, pomoc a názory.

Předmět Autor Datum
Ohledne dotazu, tak WinXP jsi snad taky instaloval Service Packy, Win8.1 mas to samy, kdyz uz mas "o…
RedMaX 12.03.2014 23:29
RedMaX
Jestli to s těma HPčkáma tak vážně je, tak je to postavený na hlavu a pravděpodobně sázejí na naivit…
Sun 13.03.2014 00:11
Sun
Jo HP jsou opravdu idioti, prodaj mi notebook bez OS a kdyz se podivam na jejich web na ovladace, ta…
RedMaX 13.03.2014 06:49
RedMaX
Zatím jsem udělal obraz jen pro OneKeyRecovery, ale jak říkáš, udělám zálohu i Acronisem. Dneska to…
Sun 13.03.2014 08:18
Sun
Jaký je názor na Aviru? po čase mě začala otravovat falešnejma poplachama a nabídkama na placenou v…
jirka44 13.03.2014 09:02
jirka44
Dobře, díky. Asi jo, asi odinstaluju McAfee a přenechám bezpečnost essentiálům. MNebo možná Avast, u…
Sun 13.03.2014 12:27
Sun
Jak ses popral s tím přihlašováním po spuštění? Já se v tom vrtám už 2 hodiny.
Dok 30.06.2014 20:43
Dok
http://pc.zoznam.sk/novinka/windows-8-tipy-triky-z rusenie-prihlasovania-do-pc k tomu prechodu bude… poslední
wista8x 30.06.2014 20:57
wista8x

Ohledne dotazu, tak WinXP jsi snad taky instaloval Service Packy, Win8.1 mas to samy, kdyz uz mas "osmicky", tak to tam frkni.

Tleskám HPčkám, že chtějí prodávat i v blízké budoucnosti nové noťasy s win7

Zrovna jsem dneska koukal na nejake notasy od HP a od Asusu a oboji to melo ovladace jen pro Windows 8. Takze sice jsem tu onehda nadaval na Lenovo, ale ty se aspon tvari, ze ostatni systemy podporuji a ovladace maji u svych notasu jak pro Win7, tak pro linux, ikdyz jim obcas nefungujou.

Jestli to s těma HPčkáma tak vážně je, tak je to postavený na hlavu a pravděpodobně sázejí na naivitu lidí při pořizování. Zákazník bude mít dobrý pocit, že si odnáší noťas se sedmičkama, ale až doma přijde ta studená sprcha, když zjistí ten fakt s ovladači.

Kdysi dávno předtím už jsem jeden noťas s osmičkama konfiguroval, téměř ten nejlevnější segment lenova, tam jsem to nějak neřešil a rovnou jsem tam 8.1 tlačil. Nejhorší na tom je, že ten model s (pravděpodobně) starším 2j. Pentiem, se mi zdá rychlejší (každopádně boot), než tenhle Z510 s 2j. Pentiem Haswellem. (měly dost podobnou, né-li téměř stejnou konfiguraci ostatních komponent, SSHD disk stejné značky, akorát rozdílnou kapacitu)

Někde jsem se taky dočítal, že některým uživatelům se zdá s win8.1 stroj pomalejší, a taky o problémech/komplikacích s případnou obnovou systému, nebo resp. reinstalací systému včetně 8.1 updatu.

Taky vím, že se mi u toho předchozího stroje podařilo odstranit přihlašování při startu a přitom být přihlášen na vytvořeném microsoft účtu. Ale už je to tak dávno, že jsem si momentálně musel s těma všema věcma kolem osmiček zlámat hlavu..

Jo HP jsou opravdu idioti, prodaj mi notebook bez OS a kdyz se podivam na jejich web na ovladace, tak jenom pro Windows 8. Asus to same. Boli me, ze to rikam, ale zlaty Lenovo.

Nahodis Windows 8.1 a pak udelas zalohu Acronis True Image nebo necim podobnym. Zadne komplikace s obnovou pak nebudou.

Bohuzel i ja jsem v praci nucen spravovat par notasu s Win8, updatnul jsem to na 8.1 a zadne neobvykle problemy jsem nezaznamenal, ten system je stale stejne debilni, horsi uz to byt nemuze.

Zatím jsem udělal obraz jen pro OneKeyRecovery, ale jak říkáš, udělám zálohu i Acronisem.

Dneska to přetáhnu na 8.1 a poperu se s tím odstraněním přihlašování.

Je tam nainstalované McAfee internet security, přemýšlím spíš, že bych tam dal Aviru, nebo Avasta. S McAfee produktama nejsem až takový kamarád. Jaký je názor na Aviru?

Jaký je názor na Aviru?

po čase mě začala otravovat falešnejma poplachama a nabídkama na placenou verzi. Momentálně na všech strojích o které se starám rodině a kamarádům mám MSE, o kterým prakticky nevíš, jsem si vědom toho, že je to spíš takový placebo, ale i placebo léčí:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru