Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetu od UPC - rychlost neodpovídá tarifu ?!

osobně nerad wifi adaptéry, i když někdy jiné řešení nezbývá.
připomínám, že 150mbit lite-n mají za ideálních podmínek skutečnou rychlost cca 65mbit. na druhoustranu - přes zdi nebývá signál pro enkové wifi dost kvalitní. ale jakýsi kompromis (vzdálenost, cena) se dá získat i kombinací ac routeru s enkovými klienty.
v případě nové "ac" wifi je lepší používat komponenty stejné značky. respektive u levnějších výrobců vždy existují značky, které se navzájem nesnáší, viz loňské testy v chipu a computeru.

jedna možnost je použít ap, ovšem pro plnou rychlost připojení by to musel být až "300mbit" typ.
to už je lepší vzít router s režimem client, získáš tak u sebe další síťové zásuvky.
výhodou usb adaptéru nulový odběr při vypnutí, u tohoto typu i externí anténa. nevýhodou zůstává nedostatečný max lite-n režim.
dražší duální adaptéry mívají v parametrech vypsané 300mbit+300mbit, čili plná propustnost v každém pásmu. vidím tam ovšemm horší kombinaci antén pro obě pásma a cenu na úrovni samostatného ap/routeru.
pci síťovka - bývá špatně umístěná v nějak natočeném pc, antény jsou stíněné kovovým case a kolem visícími kabely. 1-anténové řešení lite-n" je ve tvém případě částečným vyhazováním peněz a prodlužovák na 2 antény je absurdní. pci kartu nebrat.

co z toho doporučit jako nejlepší řešení, těžko říct. asi bych sáhnul po tom routeru wr843 a nastavil bych ho jako client.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny