Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CCleaner-je to k něčemu?

Abych pravdu řekl, tak situace kolem CCleaneru mně připomíná hysterii kolem tzv. viru Y2k. Těm mladším připomenu, o co šlo:
V roce 1999, možná o nějaký ten rok dříve, někdo přišel na to, že některé databázové programy by mohly (zdůrazňuji: by mohly) mít potíže v roce (a po roce) 2000. Tehdy se totiž s místem šetřilo a tak se z letopočtů ukládaly pouze poslední dvě číslice a ty první dvě se doplňovaly napevno na 19.. . Nebylo tedy možno rozlišit letopočty 19xx a 20xx.
Chytly se toho média a s invencí sobě vlastní začaly vymýšlet holywoodské scénáře katastrof z toho (dle nich) vyplývajících: Od padajících letadel a výtahů přes nefungující počítače po pračku odmítající prát. Tento jev se nazýval virus Y2k. Začaly se vyžadovat audity počítačů a programů na schopnost pracovat po roce 2000 a spousta lidí se na těch auditech napakovala. Hysterie narůstala a když na jednom letišti o Vánocích 1999 vysadily počítače (běžná porucha), objevily se palcové titulky: Vir Y2k udeřil! za naprostého přehlížení toho, že i kdyby toto nebezpečí hrozilo, tak by se mohlo projevit až s přechodem na rok 2000.
Když přišel rok 2000, tak se pochopitelně nestalo nic (možná někde něco zanedbatelného) a bublina splaskla.
Nacházím mnoho podobností s CCleanerem: Někdo přišel na to, že že čistění registrů CCleanerem by mohlo operační systém poškodit (nelze ani vyloučit, že některá z prvních verzí tak i skutečně učinila). Sdělil to ostatním a ti si zafixovali "CCleaner zbortí počítač". Tomuto názoru se dostalo široké publicity, bez ohledu na to, že by existoval někdo, kdo by mohl říct "použil jsem CCleaner a počítač šel do kytek!" (samozřejmě, nepočítám v to nějaké rané verze...). Jakmile někdo, kdo žádal radu, se zmínil o použití CCleaneru, byl zesměšněn a odmítnut a hysterie kolem CCleaneru utěšeně bobtná a bobtná, bez ohledu na to, že nikdo nemá důkazu o škodlivých účincích tohoto prográmku. Však si všimněte: Veškerá argumentace probíhá v rovině "Počkej, jednou poznáš..."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny