Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejake MDA nebo SmartPhone ?

Ja cekam na Nokii N95, mela by snad vylezt jeste behem ledna... Jeji velkou nevyhodou je Symbian, ale jinak bych rekl, ze ma same lakave vlastnosti. A podle ukazek, co se obevuji na netu, dokonce pomerne dobre foti - i fotky z tmaveho interieru jsou bez sumu. Krome 5-Mpix fotaku ma jeste ruzne lahudky - jako televizni vystup, 3.6Mbps internet pres HSDPA a 3G, GPS se SiRF III, samozrejme WiFi, atd.

Na delsi internetovani to asi nebude, protoze ma jenom QVGA displej - ale z vlastni dlouhodobe zkusenosti muzu rict, ze uz s rozlisenim VGA si clovek zvykne internetovat i pouzivat vzdalenou plochu docela rychle... a pak je to pohodlnejsi nez sedat k PC nebo k notebooku. V poslednich nekolika mesicich surfuju doma vetsinou z VGA PDA, coz bych urcite nedelal, kdyby to bylo pohodlnejsi treba z notebooku.

Nicmene ted si nevybavuju, jestli ma vubec nejakej telefon nebo komunikator VGA displej, takze bych to zatim videl na kombinaci Nokia N95 + nejake PDA s VGA.

Co se tyce operacniho systemu, Symbian mi pripada mnohem omezenejsi nez windows mobile. Se Skype ani s klasickym voipem na Symbianu nepocitej (nektery Nokie maji sice sveho voip-klienta, ale ten je nepouzitelnej, protoze nepodporuje STUN a neproleze pres NAT, takze v praxi si muzes telefonoval voipem leda tak doma se svoji ustrednou). Na zarizenich s windows mobile je k dispozici zadarmo Skype i klasicke SIP klienty, takze muzes napriklad pomoci voipcheapu volat na pevne linky zadarmo. Windows mobile taky obsahuji klienta vzdalene plochy windows, takze se muzes odkudkoli pripojit na svoje domaci pc a spoustet si aplikace vzdalene na nem. Pri VGA rozliseni uz to ma neco do sebe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny