Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výroba solární nabíječky

Můj ty Bože! Vy jste opravdu "píííííííp" ("samoúprava" politicky nekorektního výrazu)!
Podíval jste se na ty odkazy?! Nebo nejste schopen ani odkaz v hypertextu rozeznat, nebo neumíte číst a chápat psaný text?!
Pro "oživení" původní téma, kde jsou i zajímavé odkazy.

Vyjádřím se k odkazovanému článku z webu pod videem zmíněným, kde se dotyčný zmiňuje o konstrukci zmíněného tajemného Sakuly. Zde je pojednání o použití jednoduchého DC/DC měniče R-785.0-1.0 se stabilizovaným výstupem 5V/1A (max.) - k dostání u GME. Jediné, co rozporuji, je maximální napájecí napětí toho měniče - max 18V. Pro sichr bych použil AMSR1-7805-NZ.
Tajemný Sakula má též jednoduchou konstrukci mini solárního systému, kde je v obvodu i paralelní lineární regulátor napětí. Což pro nízkovýkonový panel je opravdu jednoduché řešení. Pravděpodobně použitý solární panel je k mání zde v 5W verzi (opravdu málo), nebo 10W verzi (vhodnější). Pozn.: Jako jistící prvek pojistku s vyšší vypínací schopností, než která je použita!
Záložní akumulátor:
Nejlevněji klasický VLRA "vložkáč", ale volil bych něco lepšího čínského. K 10W panelu tento, k 20W tento! Upozorňuji, že nárazový zkratový proud plně nabitého akumulátoru je opravdu velký! Není to hračka pro "momentálně" pozapomenuté!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny