Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chtěl jsem napsat, že se vždycky bavím, když někdo jak Ameriku objeví např. možnost pozastavení dávk…
Pytlík 07.01.2007 19:09
Pytlík
Pytlíku, Pytlíku... zrovna od tebe bych čekal jinak laděnou odpověď. Jistěže existují lepší náhrady…
host 07.01.2007 19:23
host
Pochopitelně, že v takových případech je to najust tak, jak říkáš. poslední
Pytlík 07.01.2007 19:54
Pytlík

Chtěl jsem napsat, že se vždycky bavím, když někdo jak Ameriku objeví např. možnost pozastavení dávky na n sekund, nebo někdo hledá způsob, jak vytvořit např. název souboru podle času vytvoření a podobně.
Ale není to pravda - mou první reakcí je toriž údiv, že zrovna takováto primitivnost je pro někoho problém. Není to proto, že bych byl nějaký schopný programátor - jsem spíše horší diletatnt - ale proto, že již léta užívám místo Command.com, či Cmd.exe zprvu program 4dos.com, nyní (pro OS typu NT) používám 4nt.exe, to vše od JPSoft (viz www.jpsoft.com ). Tyto náhrady Command.com a Cmd.exe mají tak rozšířenou množinu příkazů, funkcí a vnitřních proměnných, že vydají za slušný programovací jazyk (no, s C++, dokonce ani s Pascalem nesrovnávat, přece jenom je to o něčem jiném, ale ...) a takové problémy vůbec nevznikají. Zkuste a uvidíte (samozřejmě, určitý zácvik to chce).

Pytlíku, Pytlíku... zrovna od tebe bych čekal jinak laděnou odpověď.

Jistěže existují lepší náhrady standardního command.com, ale jak je to s přenositelností batch souborů, vytvořených s rozšířeními těchto interpreterů? Nebo když je člověk nucem vytvářet bat soubory na firemním počítači, kde nemůže zasahovat do systému? Takže shrnuto, podtrženo, 4nt.exe není v této situaci řešením.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru