Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s bootováním

Ten systém, který jsem v notebooku dostal předinstalovaný je OEM verze. Víc k tomu snad psát nemusím.

Mimochodem problém byl úspěšně vyřešen. Po dlouhém hledání a procházení různých možností jsem na jednom z oddílů na disku našel složku EFI ve které se nacházel soubor efiboot64, který jsem nabootoval a který mi také zobrazil nabídku obnovení nebo opravu systému s tím rozdílem, že nebylo nutné ověření správce. Protože oprava systému nebyla možná, tak jsem zvolil Obnovení systému do továrního nastavení a ejhle ono to fungovalo! Systém se skutečně obnovil a momentálně již odstraňuji veškerý stupidní software od HP.

Souhrn:

Moje data byla ztracena hned od začátku díky skvělému šifrování od HP. Dlouho jsem věřil, že je dokážu zachránit, ale při bližším zkoumání v programu MiniTool Partition Wizard jsem pochopil, že už jsou nenávratně pryč.

Proč jsem nepoužil tzv. "záchranné CD"?

No to jednoduché. Při povoleném UEFI bootování nebylo z nějákého důvodu možno načíst žádné médium. Proto jsem jej v BIOSu přenastavil na Legacy boot, který sice umožňoval bootovat z CD/DVD, ale instalovaný systém Windows 8 zcela ignoroval. A právě po přenastavení na Legacy jsem měl problém dostat se vůbec do BIOSu nebo Boot menu. Vyměnil jsem HDD v notebooku a tehdy jsem právě využil CD s Windows Vista (to byl jediný systém, který jsem doma našel na CD), abych spustil instalační program a mohl přenastavit Legacy zpět na UEFI a dostal BIOS zpět pod kontrolu. A fungovalo to, mohl jsem tedy vrátit HDD zpět a zkoumat další možnosti. A na konec se tedy povedlo...

edit: Takže pro uživatele LED problém jsem si nakonec dokázal vyřešit sám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny