Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pokus o záchranu dat z disku

Dostal jsem externí usb hdd od wd my passport essential wdbaaa5000abk-00, po připojení se nainstalují ovladače, ale disk se nezobrazí. Ve správci disků je ten disk vidět s chybnou velikostí 2047,35 GB (správně 500gb), a objeví se okno, že by se disk měl inicalizovat. Samozřejmě jsem dal storno.
Zkoušel jsem i test disk - když by to mělo najít partition napíše partition : read error.Umožní mi to quick search, ten proběhne ale samé chyby, totéž i deeper search. Photorec prohledává disk dost dlouho, ale nakonec napíše něco, že nemůže najít velikost clusteru a dál to nejde.
Volba MBR code, trochu jsem se jí obával ale nakonec to stejně zapsat nešlo (write error). Ještě je tam volba geometry - možná je to správná možnost, dala by se tím změnit asi změnit ta špatná velikost disku, ale zatím jsem nezjistil co tam mám změnit a obávám se, že to stejně nepůjde.

Potřebuji poradit jestli má cenu něco ještě zkoušet, nebo to poslat do nějaké firmy a do jaké - hledal jsem, je jich dost, ale netuším kterou vybrat.

Jak postupovat při záchraně a obnově dat z harddisku nejen přes SW (článek – reklama)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny