Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Impedance u reproduktorů

Zdravím, chtěl bych nějak zvýšit impedanci 3 pásmových reproduktorů, dá se to? mám 6 ohmové a potřebuji 8 ohmů, jinak mi to v tom mírně bzučí, pač zesilovač je dělaný minimálně na 8 ohmů, mám jeden 8 ohmový reprák a na něm to nebzučí. Dík za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A co přidat rezistor 2Ω?
Fuka 29.05.2014 19:57
Fuka
Co máte pořád s těmi rezistory? Na jedné straně tu horujete pro jakési super-HiFi a na druhé straně…
Pytlík 29.05.2014 20:52
Pytlík
Cistym odporom (bezindukcna verzia) sa nic nerozhodi. (P.S. ale nevidim ziaden dovod na to aby to ta… nový
MM.. 30.05.2014 12:32
MM..
BTW. nepredpokladam ze tam ide riesit plusminus 1-2dB rozdiely v charakteristike, co by 2ohm odpor m… poslední
MM.. 30.05.2014 12:36
MM..

Co máte pořád s těmi rezistory? Na jedné straně tu horujete pro jakési super-HiFi a na druhé straně jste ochotni to zabít přídavným odporem. Reprobedny (hlavně jejich výhybky) jsou navrhovány pro napájení z velmi malé impedance zesilovače (neplést si se zatěžovacím odporem). Vřazením sériového odporu se výhybky zcela rozhodí. Bude to sice poslouchatelné, ale nebude to ono.

BTW. nepredpokladam ze tam ide riesit plusminus 1-2dB rozdiely v charakteristike, co by 2ohm odpor mohol sposobit, HiFi to jaksi neni ked to bzuci :)

P.S. samozrejme suhlas s tym co pises, to sa musi konkretne zistit co presne tam bzuci a preco presne. Rozdiely v bzucani repro su pravdepodobne kvoli citlivosti a frekv.charakteristike tych repro (stare hraju hovno a hovno pocut, nove hraju cele pasmo a problem pocut)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru