Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V cem vam Linux vyhovuje a v cem ne?

Priznam se, ze tenhle prispevek me velmi potesil. Ostatne i ten co tohle vlakno zapocal. Nejedna se totiz o nazory nejakych OS guru, nybrz o nazory obycejnych uzivatelu, kteri temi guru nikdy nebudou. Hlavne proto, ze jimi byt nechteji. Tito dva jen prekrocili svuj stin a objevili ( a nebali se objevit ), ze neexistuje jen jediny OS. To co brani nastupu alternativnich OS je lidska lenost. Je sice hezke, ze uzivatele odvrhnou jiny OS protoze se slovy ze "se to ovlada uplne jinak", ale nemysli uz na to, ze Microsoft OS pouzivaji uz nekolik let a ze kdyby tento jiny OS pouzivali stejne dlouho, budou jim naopak windows pripadat cize. V ovladani modernich OS ( na uzivatelske urovni, tedy pousteni programu, instalace programu pres klikatka apod. ) je dnes rozdil jen v tom, ze v levo dole neni START, ale treba jablicko.
Velkou vinu v neinformovanosti a strachu ovsem nese i nase vlada, potazmo vdelavaci system. Pracuju s mladezi uz dost dlouho na to, abych vedel, ze kdyz osmilete dite posadite pred pocitac, bude za hodinu umet ovladat windows stejne jako jine operacni systemy, kdyz mu to nalezite predvedete. Bohuzel v nasem vzdelavacim systemu, pokud jedinec nezacne sam stourat, setka se pouze s produkty Microsoftu a malokdo se zmini o necem jinem.
Kazdopadne za tyto dva prispevky dekuji a budu doufat, ze se v budoucnu budeme setkavat vice s "uzivatelskymi" dotazy i na jine OS nez windows.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny