Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upgrade PC

Bullshity. Jak říkám, musíš být chytrý - proč ukládat stahovaný crap na SSD? SSD není úložiště, na to máš sekundární disk, HDD. SSD je na věci, které chceš mít rychlé.
Moc koukáš na čísla a málo na technickou dokumentaci. Raprot může mít vysokou rychlost sekvenčního čtení a zápisu (i tak je většina SSD minimálně 2x rychlejší, 3x proti běžnému HDD), ale SSD vede hlavně v náhodném čtení a zápisu. Totiž, v HDD se musí 1) posunout čtecí hlava, 2) otočit plotna 1x. U většiny disků je to kolem 6 ns, u raptora o něco méně, ale pořád je to klidně 1000x více, než u SSD, kde se nic hýbat nemusí. V jednom taktu přijde adresa, v druhém se valí z disku data. to jsme u několika pico-s a méně.

Ale to jsou zbytečné detaily. V praxi platí, že SSD je brutálně rychlejší pro spouštění OS, načítání ve hrách, spouštění více aplikací naráz a agilitě, odezvě systému.

Já mám 128 GB SSD a vejde se tam systém, základní programy a několik her (až 10, to záleží). Bokově je 1TB HDD jako úložiště filmů, instalaček a málo hraných her. A taky SSD nehezky často měním, a přesto je zpomalení SSD těžko měřitelné. Tomu ssd jsou ale teprve 2 roky, za další 2 roky už na tom možná bude hůře. No co. Vezme se a vymění se, a rychlost bude svištět dál. :)

Ohledně častýho přepisování a snižování životnosti.....

Viděl jsi 120 TB dat pohromadě? :) I kdybys celý disk přepsal jednou denně, vychází to na 3 roky. Pokud jednou za týden jednu hru vyměníš za jinou, pfffff Smile
Reklamace se řeší tak, že máš 2 roky záruku.
A až odejde, prostě si koupíš nové, tou dobou už za poloviční cenu, nebo rychlejší, i když je pravda, že za poslední 3 roky se SSD moc nepohnuly, navzdory očekávání.


Převzato z jinýho fora....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny