Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TP-LINK tl-wr543g problém s DHCP

Ahoj lidi, už delší dobu řeším problém s mým routerem TP-LINK tl-wr543g.

Situace: Jsme připojeni přes poskytovatele www.meep.cz bezdrátově (rodinný dům).
Ještě donedávna jsem se dokázal připojit na jejich router a po prozkoumání nastavení jsem zjistil, že je nastavený, aby přes DHCP přiděloval až 100 adres (192.168.0.100 - 192.168.199), tudíž jsem připojil svůj router pouze jako switch (nastavil jsem operation mode jako AP Router, vypl DHCP, kabel z meepu jsem píchl do LAN portu a internet rozváděl wifi signálem po domě).

Zhruba před měsícem jsem však musel router restartovat a vrátit do továrního nastavení. Nastavil jsem ho stejně jako předtím, kabel od poskytovatele v LAN portu, DHCP vypnuto. Přesto když se připojím na svůj router, nemám internet a ipconfig hlásí IPv4 adresu 192.168.1.101 (adresa, kterou by měl router přidělovat při zapnutém DHCP). Pokud připojím poskytovatele přímo do WAN portu, internet funguje, z čehož jsem usoudil, že router stále používá DHCP, i když jsem ho podle všeho vypnul. Dělám něco špatně? Samozřejmě jsem po vypnutí DHCP router rebootoval. Nejde mi do hlavy, že předtím vše fungovalo v pořádku, ale teď se mi DHCP nedaří vypnout..

Díky za případné poznatky či rady, jsem amatér-samouk co se týče sítí a koneckonců žádný učený nespadl přímo z nebe :)

PS: Je normální, že mi speedtest.net měří upload pouze 0,22 Mbps? Jiné stránky, jako např. rychlost.cz pro jistotu nenaměří upload vůbec. Zkoušel jsem píchnout kabel přímo z routeru od poskytovatele.

Articless

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny