Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno DVB-T tuner nemuze skoro nic naladit a nema obraz ani zvuk

Zdravim,
stal jsem se majitelem DVB-T tuneru "Pinnacle USB Stick" a stahnul jsem si k nemu posledni MediaCenter 4.11 (ale experimenty jsem delal i ve verzi 3.x se stejnym vysledkem).

Jde o to, ze ackoliv se nachazim v oblasti, kde by melo by priznive pokryti - Brno Stary Liskovec - tak pri hledani stanic, at uz nastavim to nejkvalitnejsi nebo nejrychlejsi, jsou nalezeny pouze dve stanice, CT24 a jakysi Test - viz.
http://img444.imageshack.us/my.php?image=pctvusbww6 .png - levy screenshot.

Nicmene nedari se mi z tuneru vyloudit obraz ani k jednomu z uvedenych kanalu. CT24 mi vubec nenabizi a u toho Testu je jen cerna obrazovka, pricemz to ukazuje Silu a Kvalitu signalu, oboji velmi dobre - pravy screenshot.

Co byste zkusili na mem miste, abyste donutili ten tuner najit vsechny kanaly?
Pouzivam XP SP2, behem instalace zadne problemy nebyly, instaloval jsem napred drivery a az potom pripojil zarizeni, jak chtel manual. Antenu mam samozrejme pripojenou (standardni co byla soucasti dodavky).

Diky moc. Snazil jsem se hledat i na TVFreak, ale ty stranky mi pripadaji silene neprehledne:-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Protoze citim povinnost to tady nejak dokoncit:-), podelim se o dalsi vyvoj: Tuner byl vyzkousen se… poslední
Moas 28.01.2007 19:09
Moas

Protoze citim povinnost to tady nejak dokoncit:-), podelim se o dalsi vyvoj:
Tuner byl vyzkousen se stejnou antenkou v Brne v centru (Milady Horakove) se stejnym neuspechem. Po jeho nahrazeni za obycejnou pasivni antenu (ale tak 4x vetsi) nicmene nasel vsechny ctyri kanaly a fungoval jako hodinky.
Povzbuzen timhle uspechem jsem poridil antenu TT2, ktera ma take vestaveny zesilovac a vyzkousel ji v problemove lokaci "Stary Liskovec". Antenu jsem dal na okno (v panelaku) a chytil jsem toto:
[img]http://img170.imageshack.us/img170/2632/dvbtjt3.png[/img]
CT24 MPEG2 funguje docela dobre (zbyle dva nemaji vubec obraz), sem tam na vterinu se zastavi obraz, zrejme slaby signal. Tuhle domnenku potvrzuje i fakt, ze pokud dam antenu jen pul metru od okna, uz nenajde onen "Test" kanal.

Takze situace je jasna - tuner je v poradku, pouze lokalita je nevhodna a bez silneho signalu. Predpokladam, ze situace se s postupem casu zlepsi, takze budto vyckam, nebo tuner s antenou prodam nekomu, kdo o to bude stat.

Kazdopadne DEKUJI vsem, kdo se snazili prispet radou.:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru