Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vmware alebo ms virtual pc?

Nechce niekto o tom napisat clanok o tychto produktoch pripadne co mi odporucite pouzivat skor? Jeden zo systemov by bol u mna majoritny urceny na pracu zvysny na obcasne experimentovanie v nom. Neviem sa rozhodnut ktory bude ale majoritny (kvoli hw asi skor win). Skusal niekto oba sposoby resp nechcete sa podelit o skusenosti a rady?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkoušel jsem, i jejich serverové mutace (o těch mluvit nebudu, to asi nehledáš). Vmware je nejvhodn…
Vladimir 17.01.2007 17:38
Vladimir
Chcem to mat na pracovnom nb a na linuxe snad tie xka ani nepotrebujem (ak bude majoritny win). Rads…
fleg 17.01.2007 17:57
fleg
Tam, kde budeš používat procesorově a paměťově nejnáročnější aplikace, tak ten ze systémů používej j…
Vladimir 17.01.2007 20:56
Vladimir
dualboot je dobra vec ale bodol by clanok o virtualnych pc. ja sam tam mam dost nejasnosti. poslední
fleg 18.01.2007 02:43
fleg

Zkoušel jsem, i jejich serverové mutace (o těch mluvit nebudu, to asi nehledáš).

Vmware je nejvhodnější pro systém, který je v seznamu podporovaných OS a pro který jsou dostupné Vmware tools. Grafická karta je Vmware SVGA II, tj, neexistující proprietární Vmware, pro cokoliv jiného než slideshow je potřeba instalovat Vmware tools. MS Virtual PC (Connectix engine) exceluje v zpětné kompatibilitě - grafická karta je S3 Trio a výkon je slušný i bez VPC Additions, rozběhal jsem tedy bez problémů Windows NT 3.51, Windows 3.11, Windows 3.1 /LAN Manager, OS/2 atd.

Výkon je lepší u Vmware, dáno třeba SCSI drivery pro Vmware SCSI ve Vmware tools. U IDE disků je to IMHO Jez. nastejno, jestli je to VPC nebo Vmware.

Pokud chceš používat systém na práci, spíš bych šel do Vmware, s tím že nespoléhej na interface virtualizéru ale použij terminálové služby pro připojení k virtualizovaném OS (Remote Desktop, XServer), práce pak bude, pokud nebude brzdit disk (lépe použít SCSI) téměř stejně rychlá jako na místním PC, protože tě nebude brzdit grafika.

Chcem to mat na pracovnom nb a na linuxe snad tie xka ani nepotrebujem (ak bude majoritny win). Radsej by som robil primarne s linuchom ale vacsinu softu co pouzivam bezi len pod win takze uvidime.
Navyse by som mal rad win aj separa aby som v pripade nutnosti mohlo nabootovat do neho (to iste plati pre lin).

Tam, kde budeš používat procesorově a paměťově nejnáročnější aplikace, tak ten ze systémů používej jako hostující OS, obráceně by to znamenalo vyhradit příliš mnoho prostředků virtuálnímu stroji (a stejně dostat zredukovaný výkon).

Dualboot je podle mě k ničemu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru