Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s funkčností Windows

Nedávno jsem nainstaloval program System Mechanic. Slouží k optimalizaci Windows, opravě špatných registrů, vypnutí nedůležitých Startup položek a podobných ozdravovacích věcí. Bohužel, po chvíli (asi jeden den) mi nejdřív Windows nešel vůbec zapnout (modrá obrazovka a reset), po vrácení do předchozího bodu obnovy však ještě nějakou dobu fungoval bez problému. Pak se ale začal chovat velice divně. Problém je asi takový: přestávají fungovat některé programy, stane se že nejde nic nainstalovat (vyskočí hláška že instalátor nemá přístup k tomu a tomu souboru), nejdou mazat ani jinak používat některé soubory (napíše to, že daný soubor je používán nějakým programem, přitom očividně využíván není), systém se vypíná třeba 5 minut, když například spustím nějakou hru, tak běží neskutečně pomalu, objevují se chybové hlášky (což je nejspíš způsobeno tím, že daný program nemůže používat některý ze svých souborů, viz výše)...nevím jestli se při opravě registrů Mechanikem nesmazaly některé důležité registry...obnovení taky nefunguje. Stane se, že třeba nějakou dobu systém běží v pohodě a pak zase začne blbnout...hlavně ale nechápu, proč nastávají neustále ty chyby se soubory, prostě jako by byly nepřístupné, nejdou mazat, přepisovat, nic. Třeba když stáhnu nějaký soubor, spustím ho, v pohodě běží. Pak ho chci smazat a nejde to (napíše to že je právě používán), někdy se dokonce ani nestáhne z internetu, protože se nedokáže uložit na disk...myslel jsem že bude třeba něco vadného s diskem, ale zkontroloval jsem ho několika programy a zádné chyby na něm nenašly, scandisc taky nic nenašel, taktéž ani antivir a všemožné antispyware nic nenašly...fakt nevím čím to je. Nevíte někdo o řešení (bez toho že bych musel přeinstalovávat Windows)? Zkusil jsem vše co mě napadlo, už fakt nevím co ještě zkusit.

Předmět Autor Datum
Nevíme, co všechno ti běží v počítači za programy na pozadí, co vše jsi tím System Mechanicem "vylep…
host 17.01.2007 19:49
host
Používám Windows XP Home. Právě že Windows byl naprosto funkční až do instalace toho programu, pravi…
Vojcek 17.01.2007 20:15
Vojcek
V systému se nevrtám To za tebe zařídil ten System Mechanic. Ďáblův vynález!
karel 17.01.2007 20:21
karel
je to tenhle program, jestli Vám to něco říká std
Vojcek 17.01.2007 20:28
Vojcek
Windows byl naprosto funkční až do instalace toho programu Já vím, co to je.
karel 17.01.2007 20:40
karel
vždycky musíš dost dobře vědět a vidět co děláš, jinak jsou takové pomůcky naprd. že něco vylepší, o…
lední brtník 17.01.2007 20:48
lední brtník
To mám kontrolovat každý registr, který se to chystá opravit?
Vojcek 17.01.2007 20:55
Vojcek
To tě opravdu nenapadlo jednodušší řešení, tj. programy tohoto typu nepoužívat?
karel 17.01.2007 20:59
karel
Tak opravdu mě nenapadlo, že to dopadne takhle. A vhledem k tomu, že mi Windows běžel už rok bez pře…
Vojcek 17.01.2007 21:05
Vojcek
Ak ti bude nabuduce Windows fungovat rok bez problemov, tak s nim nic nerob, a bude ti fungovat bez…
MM.. 17.01.2007 21:31
MM..
Tak NOD32 taky nic nenašel. Jinak ale se zdá, že v nouzovém režimu vše funguje normálně...
Vojcek 17.01.2007 22:32
Vojcek
A uz si odinstaloval tie vsetky antispyware a ten mechanic?
MM.. 17.01.2007 22:48
MM..
Nic nezkoušej a přeinstaluj Windows. Takovéto urychlovače, vylepšovače a ozdravovače Windows většino…
karel 17.01.2007 19:50
karel
System Mechanic znám, avšak nejsi-li vysoce kvalifikovaný odborník, tak ti jej vřele nedoporučuji. P…
Rce 17.01.2007 22:41
Rce
Dobře. Díky za odpovědi.
Vojcek 17.01.2007 22:46
Vojcek
Náhodou System mechanik na mých pc ještě nikdy nic nepokazil ba naopak používám už od verze 3x tj. a…
Wolf 17.01.2007 23:38
Wolf
Jedné skupině zákazníků říkám pracovně závisláci....Většinou dostanu takový počítač na opravu s tím…
MM_tank 18.01.2007 00:13
MM_tank
Jedinou aktivní rezidentní ochranu jsem měl u Avastu, ostatní programy jsem používal čistě jen pro s…
Vojcek 18.01.2007 01:26
Vojcek
Už asi vím v čem to je, problém nejspíš dělal Avast, Mechanic mu asi něco pozměnil a ten pak začal d…
Vojcek 18.01.2007 00:27
Vojcek
Dufam ze nemas nainstalovane este aj kerio a nejake norton security k tomu :-)
MM.. 18.01.2007 00:42
MM..
to MM_tank:pěknej popis,zasmál sem se:-) poslední
Baron Prášil 18.01.2007 01:47
Baron Prášil

Nevíme, co všechno ti běží v počítači za programy na pozadí, co vše jsi tím System Mechanicem "vylepšil", ani vlastně jaký používáš operační systém. Můžeš zkusit otestovat disk, otestovat paměti.... a další běžné věci, které jsou popsány tady na poradně několikrát týdně.

Ale jestli máš rozvrtaný systém po neuvážených zásazích tvých nebo nějakých pochybných programů, případně je v počítači spyware a podobná havěť, bude uvedení do funkčního stavu bez reinstalu dost velký oříšek.

Používám Windows XP Home. Právě že Windows byl naprosto funkční až do instalace toho programu, pravidelně ho kontroluju Avastem, Spyware Doctorem a Terminatorem, taky Adawarem a mám i Zone Alarm Security Suite a nic z toho nenašlo žádný vir ani spyware. V systému se nevrtám a dávám si pozor na každé změny ve funkčnosti. No nic, doufal jsem, že se třeba někdo setkal s podobnou věcí a věděl by jak na to, asi teda budu muset přeinstalovat OS.

vždycky musíš dost dobře vědět a vidět co děláš, jinak jsou takové pomůcky naprd.
že něco vylepší, odstraní, urychlí bez tvé kontroly za tebe?
v podstatě má pravdu, nemusíš na reinstalaci winstalaci windows čekat třeba dva roky, můžeš se do toho pustit hned.
a že na své pc používáš až 4 antispywary? tak víš teda co se ti tam děje, nebo nastavíš admošská práva radši na tvého psa?

Tak opravdu mě nenapadlo, že to dopadne takhle. A vhledem k tomu, že mi Windows běžel už rok bez přeinstalování, tak jsem si řekl že by nebylo na škodu Windows nějakým podobným programem zkontrolovat, jestli se mi tam za tu dobu nenahromadily nějaké zbytečné nebo škodlivé věci. K tomu programu jsem se dostal přes jeden článek o optimalizaci Windows a tam ho doporučovali, tak jsem neměl nějak obavy ho použít.

Ak ti bude nabuduce Windows fungovat rok bez problemov, tak s nim nic nerob, a bude ti fungovat bez problemov aj dalsi rok :-p
Casopisy o PC necitaj je to len vyhadzovanie penazi, kup si radsej playboy tam je aspon nieco zaujimave :))

najprv odisntaluj ten system mechanic, a vsetky tie antispyware co si tam poinstaloval, ved uz len tolko antispywarov pokope musi tie Windowsy killnut. Nainstaluj si NOD32 aspon skusobnu verziu (www.eset.sk) a prescanuj cely disk na viry.

System Mechanic znám, avšak nejsi-li vysoce kvalifikovaný odborník, tak ti jej vřele nedoporučuji. Program sice vydlabe z počítače, co by se dalo smazat, zastavit či nespouštět. Leč poslední slovo má člověk. Bezhlavé klikání záhy vede k nefunčnímu systému. Máš opravdu jedinou možnost: Přeinstalovat. Nikdo zde (bohužel) není jasnovidec, aby vypátral, co jsi smazal nebo zakázal spouštět - pochybuji, že to víš sám. Resumé: Přeinstalovat a na podobné programy zapomeň.

Náhodou System mechanik na mých pc ještě nikdy nic nepokazil ba naopak používám už od verze 3x tj. asi 3 roky. Kdoví v jakém stavu byl tvůj OS než jsi ho tam nainstaloval. Viděl jsem to krásně makat tak asi na 20ti různých PC a nikde nebyl problém.

Jedné skupině zákazníků říkám pracovně závisláci....Většinou dostanu takový počítač na opravu s tím že něco nejede/nejde nainstalovat nebo hlásí nějakou chybovou hlášku. Po spuštění windows se po delší době blikání harddisku objeví načítání a hláška prvního antiviru, informační okýnko prvního antispamu, druhého antiviru a druhého antispamu. Mezi tímto se spouští ICQ, Skype, MS Defender a nějaký freeram-program a další brzdící software....Při instalaci čehokoliv do takového počítače musím odkliknout dvacet hlášení od Spyware terminatoru nebo Keria Firewallu a přitom se ještě modlit aby daný program to okýnko vyhodil a nerozhodl se sám zápis do registrů/vytvoření souboru nepovolit....Celý takový počítač se mi zdá pomalý jak hlemýžď....Prý je ale bezpečný..::)

Tento typ zákazníků se vyznačuje nedůvěrou ve Windows obecně /četli, že linux je lepší ale používají ten špatný windows/ slepou důvěrou v nějaký v časopise vyzvednutý bezpečnostní program /Spyware terminator,Kerio nebo Lavasoft Ad-aware/ který nastavený dle časopisu na maximální bezpečnost zprzní výkon počítače o dva světelné roky pozadu a zvětší počet zbytečných oken a jejich nutných odkliků nad úroveň nebezpečnou pro znalejší jedince.

Tazateli: nikdo na světě Ti v této situaci nedokáže dát radu typu zapni to a to a restartuj pak to pojede normálně. Nainstaluj nebo nech si nainstalovat windows a pokud chceš dál pokračovat v experimentování s "optimalizačními programy" typu System mechanic /můj názor = riskování problémů/zisk neměřitelný - použij zálohu programem typu ghost/trueimage.

Instalovaní bezpečnostních a optimalizačních programů /tzv:sjíždění cd a dvd z čipu,levelu, sjíždění slunečnice//v míře větší jak malé znamená smrt nebo invaliditu tvým oknám....

Už asi vím v čem to je, problém nejspíš dělal Avast, Mechanic mu asi něco pozměnil a ten pak začal dělat neplechu. Zatím to funguje, tak snad to vydrží. Navíc jsem měl nainstalovaný i Zone Alarm a ten se prý s Avastem taky nemusí. Uvidím, jestli se to zase pokazí, tak nezbyde než teda instalovat znova Win. Každopádně díky všem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru