Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s funkčností Windows

Jedné skupině zákazníků říkám pracovně závisláci....Většinou dostanu takový počítač na opravu s tím že něco nejede/nejde nainstalovat nebo hlásí nějakou chybovou hlášku. Po spuštění windows se po delší době blikání harddisku objeví načítání a hláška prvního antiviru, informační okýnko prvního antispamu, druhého antiviru a druhého antispamu. Mezi tímto se spouští ICQ, Skype, MS Defender a nějaký freeram-program a další brzdící software....Při instalaci čehokoliv do takového počítače musím odkliknout dvacet hlášení od Spyware terminatoru nebo Keria Firewallu a přitom se ještě modlit aby daný program to okýnko vyhodil a nerozhodl se sám zápis do registrů/vytvoření souboru nepovolit....Celý takový počítač se mi zdá pomalý jak hlemýžď....Prý je ale bezpečný..::)

Tento typ zákazníků se vyznačuje nedůvěrou ve Windows obecně /četli, že linux je lepší ale používají ten špatný windows/ slepou důvěrou v nějaký v časopise vyzvednutý bezpečnostní program /Spyware terminator,Kerio nebo Lavasoft Ad-aware/ který nastavený dle časopisu na maximální bezpečnost zprzní výkon počítače o dva světelné roky pozadu a zvětší počet zbytečných oken a jejich nutných odkliků nad úroveň nebezpečnou pro znalejší jedince.

Tazateli: nikdo na světě Ti v této situaci nedokáže dát radu typu zapni to a to a restartuj pak to pojede normálně. Nainstaluj nebo nech si nainstalovat windows a pokud chceš dál pokračovat v experimentování s "optimalizačními programy" typu System mechanic /můj názor = riskování problémů/zisk neměřitelný - použij zálohu programem typu ghost/trueimage.

Instalovaní bezpečnostních a optimalizačních programů /tzv:sjíždění cd a dvd z čipu,levelu, sjíždění slunečnice//v míře větší jak malé znamená smrt nebo invaliditu tvým oknám....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny