Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací USB LTE modemu Alcatel L100V.

Panove nemusite hned shazovat nekoho pro jeho neschopnost. Vase rady jsou uzitecne a za ne urcite patri dik, ale zaroven bych se zdrzel komentare, ze je to tak jednoduche, ze to zvladne i lama ci matka na materske... bohuzel u tohoto modemu ne. A ne kazdy rozumi vsemu, tak poradte kdyz chcete, ale neurazejte.
Zabyvame se profesionalne spravou ICT a pusobime jako virtualni operator a provider, par techto modemu jsme take dostali na testy a byly vyrazeny pro jejich nefunkcnost, resp. slozitost pouziti. A to presne kvuli tomu, co shodne uvadeji oba jejich uzivatele.

Rozhodne to neni modem, ktery by se zasunul do USB portu, samo se neco nainstalovalo a fungoval. Sice funguje standardne, z virtualni CD jednotky se nainstaluje (nebo rucne spusti) SW na ni obsazeny, jedna se o Internet Manager nemeckeho T-Mobile, ktery dokonce umoznuje zvolit i ceskou jazykovou mutaci, spolecne s nim se nainstaluji ovladace modemu, ale manager bohuzel nefunguje. Vubec neni schopen modem nadetekovat. Kdyz jsme odzkouseli na 3 ruznych PC a systemech se stejnym vysledkem, byl vyrazen do srotu, resp. na nekdy "az bude cas" nebo nouze, coz se prave stalo. Po vyndani ze srotoviste a nekolika hodinach laborovani se podarilo modem rozchodit a zjistit veskere info, vcetne procteni tohoto fora.
Skutecne je mozne jej provozovat s Internet Managerem ceskeho T-Mobile, ktery jej bez problemu detekuje, ale musi byt zaroven nainstalovany i ten nemecky kvuli ovladacum. Rada, ze si proste zkopiruji obsah virtualniho CD a rucne nainstaluji ovladace prave detekovaneho neznameho zarizeni v tomto pripade opet neni relevantni, protoze na flash pameti modemu jsou pouze exe soubory a knihovny ci dalsi potrebne soubory k jeho spusteni. Exe soubor obsahuje opet dva exe soubory a potrebny balast, takze bohuzel relativne beznym zpusobem nelze vypreparovat ovladace, ktere jsou integralni soucasti souboru T-Mobile.exe, pravdepodobne v jeho casti - souboru s nazvem 0. To uz je na reverse engineering, ktery rozhodne nezvlada matka na materske, pokud zrovna neprogramuje pro Google nebo jinou SW spolecnost. Sledoval jsem i temporialy, ktere si vytvari instalace, bohuzel ani tam si navytvarela instalace samostatny adresar s ovladaci.

Jediny zpusob, jak modem provozovat tedy skutecne je nainstalovat nemecky Internet Manager, ktery modem nedetekuje a je tedy k nicemu, ale musi zustat v systemu, protoze nainstaluje ovladace, pote nainstalovat Internet Manager ceskeho T-Mobilu a pomoci nej se pripojovat k internetu.

Prosel jsem mnoho stranek a for, kde o modemu psali, ale samostatne ovladace se mi najit nepodarilo. Stranky vyrobce sice nabizeji i zde zminovany Acatel Datacard Software Upgrade, jsou k dispozici 4 verze, ale bohuzel ani jeden nepodporuje tento modem, jak byva bezne a bylo zde take zminovano, je to primo brand T-Mobile, delany na zakazku pro nej a tudiz neni primo vyrobcem podporovan.
Jedna se presne o tento typ:
TCT Mobile Limited 1LW
One Touch L100V 15 033
L100V-2BT BDE3-1

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny