Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hp 3520 a identifikacia v sieti

Dnes som riesil ako instalovat sietovu hp 3520. Tlaciaren ma vsak pracovnu skupinu workgroup kdezto ostatne pc inu skupinu a tie blbe xp nevidia inu ako svoju skupinu. Na hotline mi chuja poradili. Vlastne hej. Vraj si mam objednat firmu ktora mi to pride zapojit.
Nemal som cas sa tomu venovat ale predpokladam ze instalator z cd najde tlaciaren podla ip ale co v pripade ked chcem tlaciaren pridat bez cd len cez vyhladavanie v sieti?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak este raz skusim upresnit. Tlaciaren ma pridelenu ip od dhcp servera. Tlaciaren ma jetdirect poki…
fleg 20.01.2007 10:26
fleg
Já pořád nechápu, jakým způsobem jsi ty tiskárny instaloval - "instalacia zariadenia + konfiguracia…
Kurt 20.01.2007 10:39
Kurt
jo jo, jde o ten fór že síťová tiskárna s vlasní ip adresou se instaluje jako místní tiskárna - to j… poslední
medvídek mýval 20.01.2007 12:40
medvídek mýval

Tak este raz skusim upresnit. Tlaciaren ma pridelenu ip od dhcp servera. Tlaciaren ma jetdirect pokial viem cize nemusi byt zdielana v oknach.
Moj problem je, ze tlaciaren xp nevedia najst ani podla ip ani podla mena nakolko sa nachadaza v inej pracovnej skupine a blbe xp ju proste nevidia. Ping a web interfejs tlaciarne samozrejme idu. Tlaciaren vie komunikovat s inymi zariadeniami len v domene co mi je napr lebo siet nie je v ziadenej domene.
Ja osobne vidim problem v ovladacoh od hp s ktorymi som mal uz vela krat problem. Pozriem daco na nete a uvidime.
Instaloval som v zivote snad 15 sietovych tlaciarni a nemal som s nimi ziaden problem (vacsinou v style co tu bol popisovany...instalacia zariadenia + konfiguracia portu alebo cez najdenie tlaciarne v skupine).

Já pořád nechápu, jakým způsobem jsi ty tiskárny instaloval - "instalacia zariadenia + konfiguracia portu alebo cez najdenie tlaciarne v skupine".
To zjevně není ten způsob, který ti tady radím. Vyzkoušel jsi jej?
Pro upřesnění: Tiskárny a faxy - Přidat tiskárnu - Místní tiskárna připojená k tomuto počítači - Vytvořit nový port/Standard TCP IP port - Název či IP adresa tiskárny {ip ziskana od DHCP serveru} - Generic Network Card - dále už instalovat standardní ovladač z CD (tedy zadat "Z diskety" a vyhledat adresář s ovladačem)...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru