Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik "Lokačních bodů" čtečky Amazon Kindle 5 odpovídá jedné normostraně?

Omlouvám se za duplicitní dotaz, ale zjistil jsem závažné skutečnosti, a sice že jsem můj dotaz nesprávně a nepřesně formuloval. Rád bych se tedy zeptal znovu a tentokráte přesně.

Mám čtečku Amazon Kindle 5.

Když během čtení knihy kliknu druhým dolním tlačítkem zprava, tak se mi ukáže číslo Location (např Location 1254 od 7684). Tento údaj ukazuje, v jaké části knihy právě jsem.

Funguje to tak, že čím více textu na obrazovce čtečky právě je, tím více se při listování Location posouvá. Jde svým způsobem a jistý druh stránkování, které čtečka Amazon Kindle 5 používá.

Když zvolím malé písmo, tak se na jednu obrazovku čtečky vejde hodně textu, takže při jednom posunutí obrazovky se údaj Location přesune např z 1 na 20
A když zvolím velké písmo, tak se na jednu obrazovku čtečky vejde málo textu, a tak se při jednom posunutí obrazovky údaj Location přesune např jen z 1 na 3

A můj dotaz zní - kolik těchto "Location" bodů u čtečky Amazon Kindle 5 odpovídá jedné normostraně?
Normostrana viz: Normostrana

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To se nedá spolehlivě přepočítat.
Wikan 21.07.2014 18:26
Wikan
Pokud se nedá, tak se nedá. OK. Tak alespoň - lze nějak konkrétně vysvětlit, jak tento "LOCATION" sy…
Ebook 21.07.2014 18:29
Ebook
Údajně 1 location = 128 bytů zdrojového souboru.
Wikan 21.07.2014 18:32
Wikan
Takže to není jen text, ale i zdrojový kód, který je skrytý? Takže např pokud by celý text byl psaný…
Ebook 21.07.2014 18:37
Ebook
Potom by cely text byl delsi o jedno zapnuti boldu a italiku na zacatku a o jedno vypnuti na konci -… nový
gilhad 21.07.2014 20:56
gilhad
Ano, čtu jenom úplně normální knihy. poslední
Ebook 21.07.2014 21:21
Ebook
Nevím proč jsi nepokračoval v původním dotazu a založil nový, ale budiž. Z této diskuse: http://www.…
Zdenál 21.07.2014 18:47
Zdenál
Jde mi o to, že si dělám pravidelnou statistiku toho, kolik toho za týden na čtečce přečtu a jako st… nový
Ebook 21.07.2014 20:06
Ebook

Potom by cely text byl delsi o jedno zapnuti boldu a italiku na zacatku a o jedno vypnuti na konci - cili takrka vubec. Pokud uz neco, tak pokud by stridave jedno pismeno bylo tucne a druhe sikme, tak by ten soubor mohl narust i nekolikanasobne a tim zabirat vic Location.

Pokud mas nejak celkem "normalne" strankovanou a graficky upravenou knihu (cili bezny pomer nadpisu, tlustych a sikmych useku, zadne sloite rovnice ci interaktivni hricky v textu a tak podobne - proste treba "beznou literaturu"), tak muzes udelat to, ze vezmes treba 10 (nebo radeji 100) locations a spoctes, kolik je to pismen (vcetne mezer, pocitej jen jednu mezi slovy a odstavci). Tim ti vyjde priblyzny pocet normoznaku na location u daneho typu sazby. Vydel to 1880 a mas priblizny pocet normostran na location, spocti prevracenou hodnotu (1/x) a mas priblizny pocet location na normostranu.

Jde mi o to, že si dělám pravidelnou statistiku toho, kolik toho za týden na čtečce přečtu a jako statistický údaj používám právě tento "Location". Prostě si vypíšu, o kolik Location jsem se při čtení posunul.

Takže mi jde o to, jestli je to na tuto statistiku plnohodnotně použitelný údaj bez ohledu na to, jakou knihu právě čtu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru