Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Montor EIZO F77, blikající obraz

Zdravím všechny, mám tento 21" CRT monitor; dle designu je již staršího data. Po nějaké době začal problikávat obraz; to je doprovozeno cvaknutím (stejným jako při změně rozlišení). Ke konci toto provozoval téměř permanentně, stálý obraz již neudržel. Obraz se jakoby zvětšil, potmavl a v monitoru cvaklo. Ale k dotazu - je toto věc snadno (a levně, monitor jsem získal zdarma) opravitelná? Oprava monitoru pro mne není životně důležitá, ale třeba na filmy je (či spíše byl...) skvělý. Nahradil jsem ho 19" CRT HP P91, natrefil jsem na dobrý a ostrý kus, ale je to "jen" 19"... Nákup 19" byl nutný proto, že finance byly třeba i jinde (autobaterie, povinné ručení, kupon na MHD...3-[), proto tak. A třeba čtvrt roku koukat do neostré 17" ADI? Nejsem masochista. Díky za tipy.
PS: Monitor byl provozován na doporučeném rozlišení (1280×1024 při 85Hz), vzhledem k tomu že cvakal a "dýchal" již při zobrazování informací o BIOS myslím že zde chyba není. OS: Win XP PRO SP2, grafika Matrox G450 LP DVI (propojeno redukcí DVI - VGA a káblem VGA - VGA).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U EIZA odchazelo VN trafo, ale dalo se sehnat za celkem dobrou cenu z Polska, takhle jsem pred casem…
Radek_B 23.01.2007 13:36
Radek_B
Když jsem oddekloval ten plast zezadu, tak tam byl ještě stejně tvarovaný plechový dekl a za ten jse…
Dale Cooper 23.01.2007 21:01
Dale Cooper
jj, plechový dekl (stínění), prostě kvalita Eizo.
host 23.01.2007 21:13
host
Jojo, ale bál jsem se to oddeklovávat aby mne nevzal na věčnost monitor s sebou. Čemu nerozumím (a u…
Dale Cooper 23.01.2007 21:16
Dale Cooper
Dobré pravidlo, taky se jím řídím. Ale čas od času ho lze mírně porušit - odstraněním plechů při vyp…
host 23.01.2007 21:20
host
Už jsi dostal pořádnou pecku od obrazovky, kdy je monitor ve vypnutém stavu ? Pokud chce odstranit k… poslední
cody 23.01.2007 23:54
cody

U EIZA odchazelo VN trafo, ale dalo se sehnat za celkem dobrou cenu z Polska, takhle jsem pred casem resil EIZO F56, myslim ze ten monitor za to stoji.
Podivej se jestli neni na vntrafu prasklina, trhlinka nebo tak neco. Nekdy na chvili pomuze zaliti napr. epoxidem apod, pak to jeste muze chvili jet.

Už jsi dostal pořádnou pecku od obrazovky, kdy je monitor ve vypnutém stavu ? Pokud chce odstranit kryty a uklízet (mimochodem nikdy se nemá vysávat ale foukat) tak je lépe obrazovku vybít. Kdo má slabší srdce tak těch pár zbylých kilovoltů s ním může pěkně zacvičit. Jestli ty polské VN trafa budou takové kvality jako násobiče VN tak to moc dlouho taky nepojede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru