Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaky je format pro normalni cd

CDFS (ISO9660) je suborovy system ktory je na datovych CD-ckach (nie na AudioCD). cdfs.dll sa to vola preto, lebo tym treba prepisat povodne cdfs.dll, ktore uz maju tie Win9x v sebe (kvoli citaniu datovych CD), samozrejme to musi mat rovnaky nazov ako to povodne inac by to Win nepouzili :-)
Ten upraveny cdfs.dll potom "simuluje" ze su nejake subory aj na audioCD. Na audio-CD je len spiralovita stopa s datami od zaciatku az po koniec CD, podobna ako bola na LP platni. Na zaciatku je TOC (table of contents), ktora mechanike povie ze kde priblizne zacinaju skladby, ale kedze tam nie je ziaden filesystem tak to mechanika nevie trafit presne, takze sa moze stat ze ked si na roznych mechanikach skopirujes ten "wav" z toho isteho AudioCD, tak bude ten wav odlisny (posunuty o nejake stotiny sekundy apod), ptz. ina mechanika sa pri prechadzani na zaciatok skladby trafi trochu inde.
Datove CD ma uplne inu organizaciu aj fyzicku (stopa nie je spirala EDIT: v tomto si nie som isty je mozne ze datove je tiez spirala) aj logicku (su tam sektory a filesystem - CDFS a teda aj subory atd) a teda mechanika moze najst spravne miesto na bit presne (ak sa netrafi tak si precita z riadiacich info ze na ktorej stope preave je a skoriguje to).
Viac sa mi uz pisat nechce :))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny