Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Int. zvukovka ALC888 na MB GA-P965-DQ6 (nejde v záznamu zvuku měnit posuvníky hlasitosti)

Zdravím
Chtěl bych se zeptat zda se někdo nesetkal s tímto problémem. Mám PC s Core 2 Duo 6400 s MB GA-P965-DQ6 s MB i PC jsem maximalně spokojený,V době Skype jsem se rozhodl koupit mikrofon a zde vznikl problém na kartě záznamu zvuku nemohu regulovat hlasitost mikrofonu ani vnějšího zdroje a nemohu aktivovat položku upřesnit. Nevíte proč? Tyto funkce dnes mají i zvukovky za 300kč ale tato nemá!v vlastnostech obecné jde aktivovat vše i UPRESNIT ale tam je mi to pro zpětnou vazbu k ničemu. Nevíte zda to je normální vlasstnost kodeku ALC888, nebo se s tím dá něco dělat! Ovladače jsem zkoušel přeinstalovat 3 způsoby ale nepomohly, ani aktuální!Na netu se o podobném problému nemohu nikde dočíst
Předem dík za info (juran.marek@seznam.cz)

Předmět Autor Datum
Nemam tu dosku ale co presne (ake zaskrtavacie nastavenia apod) mas na tej karte zaznam zvuku? Nemas…
MM.. 24.01.2007 20:41
MM..
A to delas ve windowsim mixeru nebo v controll centeru k AC97?
mif 24.01.2007 20:48
mif
nejak som prehliadol AC97 na tej doske... je tam uz zvukovica dolby
El 24.01.2007 21:01
El
Aha, to uz je HD Audio. Sorry. Ale vlastni mixer to ma, ne?
mif 24.01.2007 21:06
mif
Ano je tam aplikacia ktora umozni prestizny kupelnovy zvuk :-D
El 24.01.2007 23:48
El
Inac googlom som nasiel tuto zaujimavu diskusiu http://forum.skype.com/lofiversion/index.php/t63874…
MM.. 24.01.2007 20:55
MM..
Ne ihned po nahrání,jakýhkoliv driveru co jsem nasel i od jinych MB (ano je to HD Audio), nelze hyba…
Freez 24.01.2007 21:24
Freez
ved ho zosil v obecnych nastaveniach, ale tam (edit: alebo nie v obecnych nastaveniach, ale v nastav…
MM.. 24.01.2007 21:39
MM..
Nejde to zesilit nikde mixer projistotu posuvniky vubec nema a ve win (ikona repro - ve win XP SP2)…
Freez 24.01.2007 21:45
Freez
zaznam je velmi slaby, spolu s timto probleme je jiste spojeno i to ze na karte zaznamu nemohu aktiv…
Freez 24.01.2007 21:46
Freez
zesilit nejde pouze zaznam zvuku (mikrofon,mixer, line-in) v obecnem zesilovani funguji vsechny posu…
Freez 24.01.2007 21:48
Freez
Tak skus dat posuvnik v obecnom nastaveni na maximum, zaznam zvuku, na minimum, zaznam zvuku, nejaky…
MM.. 24.01.2007 21:51
MM..
Podle mě jde o sw problém. Podle mě Ti ale nepomůže nic než to zkusit ještě odinstalovat /přidat ubr…
MM_tank 24.01.2007 23:32
MM_tank
Skontroluj resp. odpoj si pripojenie front panel na doske mozno to nemas korektne zapojene...
El 24.01.2007 23:50
El
kdyz v obecnem zvuku menim uroven mikrofonu tak je zmena hlasitosti patrna jak v repro tak i v zázna…
Freez 27.01.2007 01:11
Freez
kdyz v obecnem zvuku menim uroven mikrofonu tak je zmena hlasitosti patrna jak v repro tak i v zázna…
MM.. 27.01.2007 01:26
MM..
no posuvniky v zaznamu jsou vyhodne prave proto ze kdyz vypnu mikrofon v obecnych vypnu uplne mikrof…
Freez 27.01.2007 10:37
Freez
Musis ho vypnut pre prehravanie, aby si nemal spetnu vazbu, ale nastavit si to zosilenie v obecnych…
MM.. 27.01.2007 16:25
MM..
Vsem moc diky za odpovedi. ono to ted uz ani neni tolik otazka echa, zpetne vazby atd.. ale jako tec…
freez 27.01.2007 19:51
freez
Maro, ako si dopadol, mam uplne ten isty problem, takze sa nejdem rozpisovat, doska Asus P5L, WinXP…
Brano 03.02.2007 22:17
Brano
Mám úplně stejný problém s deskou GA-965P-DS4 ALC883.Nejvíc mě rozčiluje že některé programy(např. s…
ds 14.03.2007 21:29
ds
Mi to funguje takhle:Otevřít zvuky a zvuková zařízení-vlastnosti-zvuk-přehrávaní zvuku-hlasitost-mož… poslední
kozlik 24.09.2007 20:14
kozlik

Inac googlom som nasiel tuto zaujimavu diskusiu
http://forum.skype.com/lofiversion/index.php/t63874 .html
Tam je aj screenshot a je to rovnake ako u teba.
On tam mal problem s echom u skype, a vyriesil to tym, ze v paneli nahravanie zaskrtol mute (stlmit) u vsetkych ostatnych vstupov, okrem mikrofonu.
Pise sa tam aj o najnovsej verzii ovladacov, pozri si www.realtek.com, alebo radsej stranky vyrobcu dosky (www.giga-byte.com) a pouzi najnovsi ovladac pre tvoju dosku (sekcia support kdesi).

Tie posuvniky: ak su sive, tak predpokladam ze plati poloha posuvnikov a nastavenia mikrofonu, ktore si si nastavil v nastaveniach pre prehravanie.

Ne ihned po nahrání,jakýhkoliv driveru co jsem nasel i od jinych MB (ano je to HD Audio), nelze hybat s posuvniky v záznamu zvuku (poklepani na repro vedle hodin a prepnuti na Realtek input) ani v mixeru HD Audia nejde hybat ani ze smesovacem, ani s mikrofonem ani vnejsi zdroj nejde menit hlasitost jde zaskrtnout jen ztlumit. Zaroven mi chyby moznost aktivace upresnit a tim padem nemohu aktivovat zesileni mikrofonu (Bast bost "nebo tak nejak")Zkousel jsem uz snad vse co jsem nasel nebo me napadlo ale zatim bezuspechu. hledal jsem ve forech ale nic zatim stale nic a mikrofon je tim padem bez zesileni nepouzitelny, mohu jej zesilit jen v obecnem ovladani ale to zpusobuje echo a zpetnou vazbu mezi repro

ved ho zosil v obecnych nastaveniach, ale tam (edit: alebo nie v obecnych nastaveniach, ale v nastaveniach pre prehravanie) zaskrtni "stlmit", aby si nemal spetnu vazbu.
Potom si skus nieco nahrat z mikrofonu (napr. obycajnym nahravanim zvuku v start-programy-prislusenstvo). V nastaveniach nahravania zaskrtni stlmit ostatne zariadenia aby si nahraval len mikrofon.

.. ptz. ak to je urobene takto, tak predpokladam ze u realteku to nastavenie posuvnika v obecnych nastaveniach pati potom aj pre nahravanie. Inac by to predsa vobec nemohlo fungovat.
Sive to maju podla toho co som videl na internete vsetci co maju realtek, ale to nemoze byt problem, ptz. vsetci su spokojni.

kdyz v obecnem zvuku menim uroven mikrofonu tak je zmena hlasitosti patrna jak v repro tak i v záznamu, predni panel jsem mel puvodne odpojeny, nyní je zapojený a testly ten je OK problem byl jiz pred zapojenim, proto jsem ho zapojil jestli nema vliv, win jsem taky instaloval na uplne jiny HDD v supliku, ihned po instalaci zadna zmena proste v zaznamu nejde regulovat ta hlasitost

no posuvniky v zaznamu jsou vyhodne prave proto ze kdyz vypnu mikrofon v obecnych vypnu uplne mikrofon (coz by melo byt spravne nastqveni pro skype) tak mam vsup pro mikrofon na tak nizke urovni ze nemohu telefonovat protoze me nikdo neslisi pokud nemam mikrofon uplne u pusy a to z toho duvodu ze nemohu aktivovat vise zminene tlacitko upresnit kde je volba zesileni mikrofonu, kdyz to udelam v obecnych kde to aktivni je a zesilim mikrofon a repro vice, slysim silenou zpetnou vazbu v repro a s ni velke bruceni v repro, to je nepouzitelne

Musis ho vypnut pre prehravanie, aby si nemal spetnu vazbu, ale nastavit si to zosilenie v obecnych nastaveniach. Neviem ake vsetky tam mas zaskrtavatka v tych obecnych nastaveniach a ci tam niekde mas aj nastavenia (volbu zariadeni) pre prehravanie, skus si najprv stlmit hlasitost na repro (alebo master volume na nulu) aby si nemal spetnu vazbu, dat v obecnych nastaveniach mikrofon na maximum, zapnut zosilenie mikrofonu, a potom zaskrtnut v nastaveniach pre prehravanie u mikrofonu "stlmit" (mute), potom mozes vratit hlasitost na reproduktorovh na normalnu uroven, a skusit nahravanie.

Nejak to nastavit ist musi, ale bez tych posuvnikov v sekcii nahravanie, tie maju zasivnute vsetci s tou zvukovkou ako ty (vid napr. linku na diskusiu co som dal uplne hore), a aj napriek tomu pouzivaju skype.
Prejdi si vsetky mozne nastavenia co tam mas ze kde je zaskrtavatko na stlmenie mikrofonu len pre prehravanie (aby ostal aktivny pre nahravanie).

Este k tomu skype, podla tej diskusie co som dal linku predtym, je dobre ak si v nastaveniach pre nahravanie (tam kde mas sive posuvniky) zaskrtnes "stlmit" u vsetkych ostatnych zariadeni okrem mikrofonu, aby si nemal v skype echo.

Vsem moc diky za odpovedi. ono to ted uz ani neni tolik otazka echa, zpetne vazby atd.. ale jako technik PC se snazim zjistit proc? proc jsou ty posuvniky neaktivni stejne jako ta volba upresnit v zaznamu u mikrofonu.Kdyz tuto moznost umi i zvukovky za 300kc (pokud se tomu da rikat zvukovka)Slysel jsem neco o dvou kodecich v ALC888 (jedna pro zaznam a druha pro reprodukci) no uvidim, ve volnych chvilich budu patrat dale! jeste jednou vsem moc diky Mara

Maro, ako si dopadol, mam uplne ten isty problem, takze sa nejdem rozpisovat, doska Asus P5L, WinXP SP2, stiahol som si teraz novy driver z Realteku, ale predpokladam, ze to nebude fungovat. Zmena nastavenia mikrofonu (napr. boost) nemozna, lebo "moznosti" a "upresnit" su znefunkcnene, "mute" je jedina moznost. Ak si vyzistil, ako sa to da vyriesit, tak mi pls posli email na brano.com@gmail.com. Diky moc, Br

Mi to funguje takhle:Otevřít zvuky a zvuková zařízení-vlastnosti-zvuk-přehrávaní zvuku-hlasitost-možnosti-vlastnosti:vybrat a zatrhnout"Rear Ping In"OK.V ovladači hlasitosti jde ovládat mikrofon pomoci jezdce"Rear Pink In".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru