Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Google play - tato platební metoda byla odmítnuta

Já mám taky podobný problém... Koupil jsem dětem (dvojčata) na vánoce dva stejné telefony (Xiaomi Redmi 4x) se dvěma novýma SIM (Vodafone předplacenky). U obou telefonů jsem vytvořil nové google účty a do plateb jsem jim přidal stejnou platební kartu (ERA, na kterou kupuju aplikace už delší dobu mně a manželce). A ejhle, na prvním telefonu aplikace zcela normálně šly koupit a zaplatit, na druhém telefonu hláška v Google Play: "Transakci nelze provést". Zkoušel jsem doslova všechno možné, několik hardresetů telefonu, odebírání/zakládání karty do platebního profilu, pořád dokola stejný problém. Pak jsem dal vytvořit nový google účet, dal platbu, první platba proběhla, ale nákup druhé aplikace o několik chvilek později už opět stejná chyba. Zkoušel jsem založit další google účty a už nešlo platit v žádném. Pořád to samé. To mě polekalo a tak jsem hned šel zkusit, jestli jsem tu kartu nějak nebloknul těma pokusama. Na ostatních telefonech jsem proto koupil aplikace za 20,- a platby proběhly OK. Tudíž v kartě ani v bance ERA problém není. Nejde platit pouze na tom jednom telefonu!

Další pokus byl zaplatit Tmobile kreditem. Vzal jsem dobíjecí kartu Tmobile, dal do tohoto telefonu (jako jedinou SIM), ale platba přes operátora se mi v GP nenabízí. Volal jsem do T-mobile, m-platby jsou na kartě povolené, nijak mi nemůžou pomoct... Telefon byl připojen přes data Tmobile (extra jsem si na té SIM zaplatil připojení na den za 25Kč).

Stálo mě to několik dní laborování, nervy nadranc a smutné dětské oči - proč mě to nejde a ségře jo?

Na závěr mých zoufalých pokusů (asi 3. den) už mě google ani nechtěl nechat udělat změnu v platebním profilu - psalo to něco jako že je problém a mám kontaktovat google. Šla jen celá karta odebrat a založit znova.

Do Googlu se asi nikam zavolat nedá (rozhodně ne česky a AJ plynně nezvládám).

Prosím jaký na to máte názor? Já už jsem vyčerpal svoje možnosti řešení...

Jako možné řešení vidím:

Vyměnit celý telefon + SIM, založit zase další google účet, použít jinou platební kartu, případně kombinaci všeho - opravdu nevím, co si google ověřuje při platbě, a jestli mu vadí konkrétní telefon (pozná na dálku dle IMEI?), nebo vložená SIM, nebo něco na té ERA kartě (proč, když na jiných tel. s ní platím dál?).

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale mám nervy na pochodu a chtěl jsem být zcela konkrétní, aby se dalo něčeho chytit, pokud by to někdo z Vás znal...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny