Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolné vypínání a zapínání PC

Dobrý den,

cca před měsícem jsem si přeinstaloval OS a za tu dobu stihl nainstalovat jen pár základních programů.

Zhruba před týdnem mi ale rodina hlásila, že se PC sám vypnul, když u něj nikdo nebyl, a po několika minutách se zase zapnul a že to tak dělá teď často. Nicméně tentokrát se vypnul a zapnout ručně nejde.

Došel jsem tedy domů, vytáhnul šňůru, zkusil jí dát do jiné zdíšky a zapnout - počítač se zapnul, ale rovnou jsem tam měl plochu a prohlížeč s naposled spuštěnými panely. Seděl jsem u PC 12 hodin, abych viděl to samočinné vypnutí, ale nic se nestalo. Odešel jsem z domu a nechal zaplý PC (stahování programu) - naši mi ale znovu hlásili, že se to vypnulo a nějak za 25 minut zapnulo.

Nevíte, kde by mohla být příčina?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
napájecí kábl zdá se v poho, větráky taky fungují... teploty v normálu, tady problém také nebyl...…
Magua 13.08.2014 12:24
Magua
Přetížená RAM je stejný nesmysl jako nedostatek teplovodivé pasty. Asi nejjednodušší by bylo zkusit…
karel 13.08.2014 12:31
karel
Dobře, zkusím sehnat jiný zdroj a vyměnit. Případně pak ty piny. Teplotou jsem myslel toto. Jinak z…
Magua 13.08.2014 12:56
Magua
Zkus nejdřív odpojit ten konektůrek k zapínacímu tlačítku a zapnout počítač krátkým zkratováním dvou…
karel 13.08.2014 12:58
karel
oki, vyzkouším.. Režim spánku jsem už na "nikdy" nastavil, tak uvidíme. poslední
Magua 13.08.2014 13:05
Magua

napájecí kábl zdá se v poho, větráky taky fungují... teploty v normálu, tady problém také nebyl...

zkusil jsem změnit nastavení napájení - ve schématech jsem měl z dvojice "Rovnováha" a "Úsporný režim" zaškrtlou rovnováhu a nějaké časy, tak jsem to zrušil... měl jsem tam defaultně nastavené vypnutí displeje za 10 minut a režim spánku za 30 minut

divné ale je, že když se PC sám vypnul, tak několikrát nešel ani nahodit (ani pohnutím myši, ani tlačítkem na case)... po vypojení a zapojení ze zásuvky se ale zapl a načetl přímo plochu s naposledy spuštěnými panely na netu atd. - zajímavé

jestli to nebude něco v tom BIOSu

Přetížená RAM je stejný nesmysl jako nedostatek teplovodivé pasty. Asi nejjednodušší by bylo zkusit pro začátek jiný zdroj a pro jistotu zkusit PC zapínat krátkým zkratováním pinů na základní desce, dále zkontrolovat kondenzátory na základní desce. Teploty v normálu většinou píšou ti, co je neumí změřit, jsou teda při zátěži jaké? Hardware neuvádíš.

Dobře, zkusím sehnat jiný zdroj a vyměnit. Případně pak ty piny. Teplotou jsem myslel toto.

Jinak známý č. 1 mi teď píše:

"to s tím že se nechce komp zapnout mi dělá když jde do režimu spánku..... nedaří se mi ho pak ani nahodit někdy, na klávesnici nereaguje, na tlačítko startu třeba 2-3 minuty taky ne a pak si to prostě rozmyslí a zapne se, ale většinou to vyřeším tak, že tlačítko podržím 4s a tím se komp vypne a pak nahazuju znova... no já bych řekl že ty stolní kompy prostě na režim spánku nejsou dělané a mají tam implementovanou nějakou vadu :-/ já si ten režim nechávám protože občas u kompu usnu :D :D a nechci aby to žralo elektriku tak moc"

Známý č. 2 - ajťák:

"Podle me zo nebude elektrika... Normalne dej tomu nejakej benchmark a uvidime.. Ja furt davam na to ze je to screensaver, takze zrusit screensaver a pohoda. mne se prave stavalo, ze mi to slo do sleep modu a pak sem to uz probrat nemohl."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru