Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sprava PC na dialku

Dnes by som potreboval vyriesit tento problem:

Chcel by som na dialku odsledovat, pripadne spravovat PCcka, prosto mat dozor nad tym, co uzivatelia robia a popripade zasiahnut.

Danych je 11 IBM desktop PC s konfiguraciou: CPU Intel Celeron 2.4Ghz, 256MB RAM, Intel Extreme Graphics 64MB, OS WinXP Professional + SP2, posledne aktualizacie, NOD32, winxp firewall. PCcka su prepojene pomocou switchu sietovymi kablami v jednej workgroup, vsetky su rovnocenne. uzivatelia sa prihlasuju na ucet s obmedzenymi pravomocami, teda nie na admin ucet.

Tieto PC by som chcel spravovat z ntb HP compaq NX6110 (Intel Celeron 1.4GHz, 512MB RAM, Mobile Intel 915/MGS Express 64MB, 40GB HDD s OS WinXP Home + SP2, posledne zaplaty, taktiez NOD32, winxp firewall) tiez je zapojeny do tej istej workgroup ako ostatne PC.

vsetky SW su legalne, registrovane, aktualizovane (automaticky).

teda aky SW by som mal pouzit? podmienkou by malo byt, aby bol free, lahky na pouzivanie, nenarocny na HW.

Nebude problem, ze mam na ntb winXP HOME a na ostatnych je winXP Prof? bude to mat nejake obmedzenia? tieto pc nechcem monitorovat stale, teda nechcem mat v okienku otvorene vsetky desktopy. islo by len o nahodne kontroly, naraz len jedneho desktopu.

nasiel som SW realVNC a tightVNC, ale potreboval by som poradit (ak je to ten spravny SW pre mna) ako ho instalovat, proste nejaky navodik, ci link.

dakujem pekne :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
konecnu spasu a riesenie priniesol nakoniec RealVNC. Nainstaloval som kompletny balik RealVNC (aj s… poslední
2laak 29.01.2007 13:45
2laak

konecnu spasu a riesenie priniesol nakoniec RealVNC.

Nainstaloval som kompletny balik RealVNC (aj server aj viewer) na sledovany aj spravcovsky PC, pricom pri sledovanom som odfajkol spustanie sluzby Server pri starte windows. na spravcovskom PC som dal vytvorit ikonu RealVNC Viewer, pri instalacii som zadal administratorske heslo pre RealVNC.

Na sledovanom PC som este musel pridat port pre komunikaciu v Start > Control Panel > Windows Firewall > Spresnit > Pridat port > port: TCP num.:5900, nazval som ho VNC > OK.

Vsetko bolo pripravene, stacilo na spravcovskom PC spustit Viewer z plochy (ci z ponuky start) pomocou vytvorenej ikony (pocas instalacie), zadat IP adresu PC, po chvili zadat administratorske heslo (tiez som nastavoval pri instalacii) a uz to frci :-)

so simple :)) standardne dakujem za tipy a rady, moc pomohli...vyriesene

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru