Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký debian na server byste doporučili?

Ad remarx a touchwood:

Možná, že každý z nás jinak chápe napsaný text.

Pokud si přečtu debíkův první příspěvek, tak v něm explicitně „poprosil všechny znalé“ o doporučení verze Debianu.

První odpověď „Rádce“ ms (které lze těžko s ohledem na použitou větnou skladbou porozumět), lze vysvětlit jedině tak, že debík nemá nárok na doporučení žádné verze, protože se v tom nevyzná (debík nikde nepsal, že uvedenému problému rozumí a tato skutečnost jej zřejmě vedla k tomu, že se obrátil Poradnu.) Následně byl (již v této první odpovědi) označen za chudáka a frikulína. Když se debík proti těmto urážkám slušně ohradil, útoky na něho pokračovaly.

Přitom stačilo odpovědět v podstatě v duchu jednoho touchwoodova příspěvku, cituji:

„Tak to přece záleží od toho, co tam budeš provozovat! Pokud tam chceš nasadit něco extra starého (myšleno aplikaci), neudržovaného (a tedy děravého), tak asi budeš muset použít taky starý a potenciálně brzy neudržovaný Deb6 se starými verzemi programů. Jinak není důvod proč nenasazovat aktuální stable verzi.“
Pokud redmarx prohlašuje, že cituji
„….Bohuzel tady nejsme materska skolka, pokud tazatel ma dotaz jiste se snazime zodpovedet, ale ale nejake zakladni znalosti jsou opravdu potreba…“
pak se logicky naskýtá otázka, s jakým stupněm znalostí řešeného problému je tazatel na Poradnu.net oprávněn vstupovat a toto definovat v Pravidlech. Případně zvážit jiný model aplikovaný na některých fórech např. http://forum.iphone.cz/, kdy otázku jako první posoudí moderátor, který zváží, zda bude vůbec zveřejněna.

Ostatně by podle mého názoru nebylo těžko najít vlákno této Poradny, kde se rádci zabývají mnohem stupidnějšími dotazy, aniž by to vyústilo v osobní invektivy.

Ad JR Ewing:

Domnívám se, že takhle má vypadat kvalifikovaná rada a i bez nějaké hlubší empatie si dovedu představit, že takovouto odpověď debík původně očekával.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny