Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký debian na server byste doporučili?

Takže pokud ostatní návštěvníci Poradny budou na některé "Rádce" reagovat podle svého "přirození", tak admini a moderátoři si prostě jenom odmyslí jejich "ofenzivní ladění" a nechají případné urážky bez povšimnutí.

Možná mám nedostatečnou EQ inteligenci (o kterémžto fenoménu mimochodem píše Fleg v dnešních Debatách), ale pořád si myslím, že nejenom certifikovaný rádce, ale každý návštěvník by měl na Poradně zachovávat elementární pravidla slušnosti.

Já jsem byl např. jedním moderátorem označen za idiota, protože jsem si dovolil upozornit na komerční program k instalaci driverů, nabízený zdarma na Giveaway of the Day. Když jsem zdvořile poděkoval za zmíněnou psychiatrickou diagnózu, bylo mi doporučeno, ať si ten program koupím dvakrát. Nedovedu si představit, co by se strhlo, kdybych toto své doporučení dal nedejbože do Zpráviček.

V takové situaci by však člověk očekával, že moderátor spíš zkritizuje dotyčný program a nikoli duševní dispozice osoby, která jej byť i z neznalosti doporučuje. V dané souvislosti chci ale na svou obranu chci uvést, že zmíněný SW mi odstranil problém instalace Nvidia driverů na Win 8.1 a proto jsem si dovolil jej drze doporučit.

Závěrem bych chtěl uvést, že si hluboce vážím moderátorů a adminů jako jsou např. Jan Fiala a Los, kteří jsou v IT problematice na nedostižné úrovni a přitom dovedou s prostými uživateli lidsky komunikovat. Obdobně obdivuji pro jeho znalosti MM, u kterého občasné EQ úlety připisuji jednak tomu, že bude asi nejvytíženější moderátor a jednak jeho horkokrevnější povaze.

Byl bych rád, kdyby tzv. "Rádci" byli schopni a ochotni se vcítit např. do role vystresovaného kluka, kterému se něco podělá na počítači a on neví, co se stalo, jestli to byla jeho chyba, zda to půjde opravit, reklamovat, jestli tím nepřijde o peníze (a tatík ho kvůli tomu nespráská) atp. Teď se obrátí na Poradnu a tady je zahrnut urážkami, že si svůj problém nevygůglil či ho řádně nepopsal, dal jej do špatné kategorie atd. atd. (tím pomíjím, že mnohdy jsou tyto dehonestace prokládány odbornou terminologií či spíše rádoby fundovanou hatmatilkou, která má ohromovat). Toho všeho se mu dostane od lidí, kterých by si dotyčný klučík naopak mohl vážit pro jejich znalosti.

Myslím si, že toto přezíravé počínaní "Rádců", o kterém píše na jiném místě Rce, je i pro ně kontraproduktivní a nepřispívá ani renomé Poradny, která je bezesporu jednou z nejvýznamnějších pro zájemce o IT z obou republik.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny