Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký debian na server byste doporučili?

A ja, ze sa nieco nove dozviem, ked kukam, ze vlakno ao Debiane ma tolko prispevkov a zase som sa dozvedel trt. Ms je bohuzial svojsky a obcas to s ironiou prehana, na rozdiel od takeho Karla, ktory to v mojich ociach vzdy ukociruje v medziach normy. Na druhej strane ma castokrat pravdu a suhlasim s tw, ze otazka bolo polozena nezmyselne.
Neexistuje najlepsi linux, neexistuje najlepsia verzia Debianu, najstabilnejsia a najneviemaka.
Ja mam napriklad rad Sarge a Etch, pretoze Apache <2 mal z mojho pohladu prehladnejsiu strukturu konfigu a lepsie popisanu ako >2. Ale napriklad Sarge s defaultnym jadrom mi robil problemy na urcitych AMD chipsetoch s casom a musel som jadro v systeme menit.
Nemam rad Squeezy a Wheezy, pretoze priniesloi kopec zmien v konfigoch roznych suborov a v zavislsotiach a trvalo mi parkrat vzdy skoro cely den, kym som dal dokopy server po upgrade systemu. Dalej mi lezie napriklad na nervy blby Suhosin mod v php, ktory mi robi problemy pri webhostingoch a furt hlasi nejake utoky.
Atd atd.
Spravna otazka mala zniet, ze tazatel mal definovat naco chce server pouzivat a spytat sa, ci ho moze pouzivat na najnovsej verzii Debilianu alebo ma pouzit starsiu. Odpovedou by bolo, ze je to jedno.
Btw na starsie verzie je viacej navodov a aj preto ich mam radsej a dodnes mi bezi par serverov na Sarge a nie je s nimi ziadne problem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny