Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HP Jornada 720 - handheld PC - nelze spustit

Zdar všem,
kolega mi věnoval starší handheld PC HP Jornada 720, s tím, že už když se mi to podaří rozjet, tak bude za 500Kč moje.
Má to však dva háčky - možná má špatnou paměť, ale k tomu abych to zjistil, se musím poprat s druhým háčkem, a to je, že to asi rok a půl leželo nepoužívané někde v šuplíku, tedy následek je asi takovej, že baterka je total hin (tedy mrtvá).

Dostal jsem samotný přístroj + dockstation. Napájecí zdroj bohužel ne, kolega ho kdysi ztratil při stěhování. Do přístroje i do dockstationu se připojuje 12V DC. Předpokládám, že i při vybité baterii by mohl přístroj naskočit, bohužel stále jen svítí idikační dioda červeně. Pro funkci by měla svítit zeleně. Je možné, že přístroj nenaběhne, protože je úplně mrtvá baterka? Zkoušeli jsme ji nechat asi dvě hodiny nabíjet, přístroj byl zahřátý, leč spustit nešel. Taky jsme zkoušeli přivést napětí přímo na kontakty místo baterie - občas indikační dioda problikne zeleně, takže bych tipoval, že je to schopno provozu. Máte nějaké nápady/návrhy na zprovoznění?

Další informace jsou otázkou spíše pro elektrotechniky:
Původně jsme zkoušeli přístroj napojit na nastavitelné napájecí zdroje (i s možností omezení proudu). Zvláštní bylo, že asi na dvou různých zdrojích po připojení přístroje spadlo přiváděné napětí ze 12V na asi 4,7V a nešlo s tím cokoliv dělat. Vyřešili jsme to napojením na baterii z UPSky, přístroj odebíral asi 300mA. Proč to napětí spadlo? Zdroje byly výkonné, ale nevím, jestli nebyly pulzní, mohlo by tohle být příčinou?

Díky za pomoc

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny