Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mapy

Ano ..... oni to Mountfildi už nakonec dávali snad ke všemu, co mělo nějakou vyšší nákupní cenu. Kolega ten Garmin Legend získal zdarma od známé a silně pochybuji, ža by v lokalitě kde bydlíme kupovala sněhovou frézu.
Měl jsem krátkou možnost se s tímhle GPS setem seznámit (nakonec jsem i uplatňoval zde na poradně dotaz) a tak zkusím malé shrnutí zkušeností.
1. Součástí tehdejší koupě bylo i zakoupení mapy TOPO50 v.3, kde na CD byl instalační program MapSource, který umožňoval přes PC záměnu předinstalované mapy Mounfield CZ za Topo50 a naopak. 8MB paměti umožní nahrání buď celé mapy mounfieldu, nebo vybrání cca 1/2 krajů z mapy TOPO50.
2.Počáteční nadšení (bez prvotní zkušenosti s GPS) bylo poměrně velké ...... ale, zařízení postrádá citlivý snímač SIRF III, takže v zalesněném terénu, v městské zástavbě a pod. se signál ztrácí a pro orientaci je zapotřebí najít "palouk" nebo volné prostranství a pod.
Více mě osobně vadilo (a hlavně překvapilo), jak moc najednou postrádám barvy, které mě na PC při zobrazení mapy a "plánování" trasy bez problémů orientovaly....... někdy je docela problém nevědět, jestli ten šedej flek je les nebo rybník a ta čára je cesta, řeka nebo vrstevnice. Jistě .... změnami rozlišení (detailů event. s kombinací s papírovou mapou) se to bez problému vyřeší, ale ....... když už bych měl něco kupovat, zvolil bych jiný systém.
Ještě k tomu počátečnímu nadšení ... takové ty údaje co GPS poskytuje ... rychlost, vzdálenost, průběžná doba k cíli a pod. atd. to je prostě úžasné.
3. Uvažuji, že si časem GPS navigaci pořídím, hlavně pro turistiku - kolo, pěšky, autem.
Hledám však systém .. narazil jsem na spojení GPS přijímače (cca 3200 kč) a PDA (+mapy) spojených přes bluetooth ..... to by mi asi vyhovovalo. PDA lze využít i jinak, a hlavně display u PDA je podstatně větší a barevný. Upevnění na řidítkách byciklu zatím nevyžaduji .... u PDA by mi to bylo líto (v případě bouračky) u eTrex Legend bych na display stejně neviděl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny