Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiskarna pro takove to domací občasne tisknutí

Díky za info, když jsi spokojený a cenově to vychází i pro náročnější tisk ok, tak proč ne. Jaká byla aspoň přibližně ta pořizovací cena a jaké máš náklady na tisk jednoho papíru? Mě to vychází od cca. 20 do 25 haléřů, samozřejmě v závisloti na množství textu na stránce formátu A4 a počtu stran vytištěných na toner, což vycházím ze množství spotřebovaného papíru na jeden toner.
Jinak máš pravdu, záměrně používám tyto ještě neošizené laserovky, které něco vydrží a umí i tisk 1200dpi, což se někdy hodí. U starších laserovek se může tisk loupat i pokud není už "pec" nebo fólie v dobré kondici, ale i to se dá dneska stále splašit a vyměnit, nebo koupit nějakou jinou a použít na náhradní díly. Připojení do sítě jsem řešil pomocí tiskového serveru a taky bez problému. V tom je další výhoda starších tiskáren, že ji ten server bude podporovat :-) Samozřejmě takový tiskový server je zase nevhodný do většího firemního prostředí.

Mě taky dosti na inkoustu vadí to, že papír po vytištění není zcela rovný, ale hrbolatý, protože ten inkoust je prostě vodnatý a navíc stačí pak kapka vody, třeba trochu deště a dokumenty jsou v háji, proto je pro mě novinka, že se to už nerozpíjí ani při kontaktu s tekoucí vodou. Jinak výrobce u těch starších LJ uvádí tisk první strany méně než 8 sekund, což je zanedbatelné zpoždění, protože pak už to fičí, ale 26 stran za minutu na inkoust je docela mazec, ta LJ zvládá cca. 18 stran.

Těch základních ovladačů je na stránkách HP několik variant a jeden tyto problémy dělal, taky jsem na to narazil, ale pak stačilo ručně smazat jeden soubor a po restartu se to už nainstalovalo ok. Mám dojem, že se tam hádal původní Windows ovladač s tím od HP. Ten co mám doma, ale jede i na Win7 bez problémů, aspoň co jsem jej zkoušel na jiných počítačích, kde předtím nebyl ovladač nainstalován.
Dneska mi ale připadá, že i ty základní ovladače bez zbytečného balastu, jsou nějak moc velké, aspoň co jsem instaloval u kolegy pro Canonku. U nových HP netuším.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny