Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhodnocení sestavy?

Dobrý den,

rád bych vás poprosil o nějakou konkstruktivní kritiku sestavy. O počítačích vím celkem prd. Nějaké základní znalosti mám a tak nějak tuším, co bych tam měl mít a co chci, ale poměry cena/výkon, spolehlivost apod. jdou již mimo mě.

http://www.czc.cz/3gadrn2l0ghlfbk28p33d014b6/sezna m

Takže, co jsem za uživatele. Mám rád jakýsi výpočetní výkon, spoustu otevřených panelů, oken, kopírování a rozbalování větších objemů, k tomu hudba v pozadi, skype, ICQ...ideálně vše najednou. Ovšem žádný rendering apod. Stejně tak si někdy rád zahraju nějakou hru, ale nejsem zas takový pařan a nepotřebuju nutně maximální detaily. Takže klasickej uživatel někde na půl cesty.

A teď k jádru pudla. Kdysi jsem si určil hranici 20 tisíc korun. Toto je na 24 tisíc. Periferie jsou nejlevnější, tam už cesta nepovede. SSD disk chci a 1TB druhej je pro mě minimum. Dolů lze jít tedy na základní desce, procesoru a grafické kartě. Já ale nemám přehled, jak jsou dnešní komponenty vůbec rychlé, používám roky jen NTB. Nevím, kde to škubnout. Co já vím, třeba procesor stačí za 3000 pro to, co dělám a třeba levnější grafická karta pro mé občasné hraní bohatě stačí...co tedy myslíte? Na čem bych měl ubrat? Kde mám možná až zbytečné rezervy? Nebo bude lepší variantou to nechat tak?

Za další...celé je to spíš jen náčrt, v jaké cenové kategorii se hýbem. Nestojím si na nvidie a už vůbec ne výrobci. Výrobci karty ani základky. Hlavně tyto dva komponenty jsem střelil jen čistě od boku, takže pokud mi doporučíte nějaký lepší, budu vděčný.

Za rady a návrhy předem děkuji :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny