Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení notebooku s HDMI s monitorem s DisplayPort

Dobrý den,
prosím o radu. Koupili jsme nový notebook Toshiba Satellite P50-B-10V, který má pouze HDMI výstup. K němu máme 2 roky starý solidní pracovní monitor DELL, který má vstupy VGA, DVI a DisplayPort. Na radu v obchodě jsme zakoupili kabel DisplayPort, protože HDMI v monitoru není. Bohužel po zapojení do portů ntb monitor vůbec neidentifikoval a monitor se hlásí jako nepřipojený. Zkoušel jsem projít nějaké diskuze, ale nejsem si jist řešením.
Podle některých příspěvků "počítač vybavený pouze HDMI zatím nelze k monitoru vybavenému DisplayPortem připojit". Někdo zase tvrdí, že je potřeba jen nainstalovat nějaký ovladač.
Jinde jsem našel redukce HDMI na DVI (např. http://www.alza.cz/hama-dvi-hdmi-dvi-d-m-hdmi-f-d5 63942.htm), což mi přijde jako poslední řešení (když už jsem vyhodil peníze za kabel DisplayPort, tak musím koupit ještě HDMI kabel a redukci).
Poradíte mi prosím, co je vhodnější cesta?
Předem moc díky.

Předmět Autor Datum
To bude ovladaci
Eryo 29.09.2014 22:13
Eryo
HDMI na DP snadno nepředěláš, ovladače rozhodně stačit nebudou. Opačně by to ale šlo.
Wikan 29.09.2014 22:24
Wikan
stačí redukcia hdmi-dvi,redukcia hdmi-dp/dp-hdmi musí mať podporu vo firmwari notebooku a k tomu prí…
audax 30.09.2014 08:57
audax
A nebylo by řešením toto? http://www.alza.cz/hama-propojovaci-hdmi-dvi-3m-d5 98121.htm. Akorát v pop…
is00fron 12.10.2014 10:21
is00fron
veď to som už písal,stačí redukcia hdmi-dvi alebo dvi-hdmi,podla typu konektorov,ten kábel je v pods…
audax 12.10.2014 13:19
audax
Na radu v obchodě jsme zakoupili kabel DisplayPort tomu obchodu se příště vyhni, jsou to idioti. h… poslední
lední brtník 12.10.2014 14:27
lední brtník

stačí redukcia hdmi-dvi,redukcia hdmi-dp/dp-hdmi musí mať podporu vo firmwari notebooku a k tomu prítomný interný riadiaci mikrokontrolér ,čo je obvyklé len na apple zariadeniach,k tomu,aby to išlo na toshiba notebooku by bol potrebný prevodník hdmi-dp s elektronikou/pokial také niečo pre pc svet niekto vyrába/,nie obyčajná redukcia a už vôbec nie nejaký softwarový ovládač.....

veď to som už písal,stačí redukcia hdmi-dvi alebo dvi-hdmi,podla typu konektorov,ten kábel je v podstate jednoduchá redukcia,dá sa kúpiť aj hdmi-dvi aj dvi-hdmi,krátka aj dlhá,ktorá je v podstate kábel s príslušnými konektormi ako to na uvedenom odkaze,nájdi si v tom online obchode opačný kábel,alebo sa pozri v datarte,nay-shope,tam to bežne predávajú

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru