Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows server 2003 v TS režimu velmi špatné odezvy

Kdysi jsem tu už řešil, čím to je, že systém z ničeho nic začne tuhnout a to jak přes RDP tak uživatelům přes Citrix, nepodařilo se mi zatím jednoznačně říct, čím je to způsobeno. Ale je fakt, že se tam něco děje. Vezmu třeba 2 TS, stejný systém, stejné patche, stejné, vše i počet uživatelů, předpokládám, že i jejich práce se nebude moc lišit (na těchto dvou srv monitoruji toto chování už delší dobu, a je stále stejné).
Systém prostě tuhne pod rukama, třeba až 20sec odezva, než zareaguje na jakýkoliv pohyb v systému, klidně jen vysunutí nabídky start, druhý si ševelí. Mrkněte na obrázek, je to ve stejný čas, a stejná doba záznamu (asi 90sec). V levo je onen tuhnoucí, v pravo je který jede dlouhodobě v klidu. Můžu ze záznamů popř. nahodit i jiný screen, nebo někomu poslat PML soubory z procmonu. Děkuji všem za tipy

Předmět Autor Datum
Co tě vede k tomu, že to je filesystémem? Typický problém je autentikace nebo vylágrování prostředků…
touchwood 02.10.2014 10:07
touchwood
vylágrování prostředků může být tak akorát ze strany systému, kde se něco děje jinak než jinde. Jina…
xmagicx 02.10.2014 10:34
xmagicx
nikoli. Může to být třeba i tím, že některý uživatel používá ten systém jinak než ostatní (např. má…
touchwood 02.10.2014 12:20
touchwood
Jedem na verzi 4,5 upgrade zatím není možný, uživatelů jsou 100ky, a serverů 10tky, obecně se dá říc…
xmagicx 02.10.2014 12:34
xmagicx
takže ještě ve virtualizovaném prostředí? To by mohl být taky problém. Jak máš řešeno diskové rozhra…
touchwood 02.10.2014 13:44
touchwood
tak tak, přesně jak píšeš, ale funguje to takto již několik let, ale pak z ničeho nic na nějakých se…
xmagicx 02.10.2014 13:56
xmagicx
v tomto případě ale ten problém nemusí být samotný server, ale už na úrovni SANu, zkus si sjet perfo…
touchwood 02.10.2014 14:29
touchwood
btw, ty jsi v pozici jezdce na koni, cválajícího na nekonečném páse na korbě nákladního auta, který…
touchwood 02.10.2014 14:33
touchwood
tak jsem trošku ještě monitoroval aktivity na disku. Koukal jsem, že v nějakých, mě neznámých interv…
xmagicx 10.10.2014 09:42
xmagicx
http://technet.microsoft.com/cs-cz/magazine/2008.0 1.gpperf%28en-us%29.aspx Spíše se koukni kolik a…
touchwood 10.10.2014 10:01
touchwood
politik je tam tak 25 na uživatele, většinou co politika to specifické nastavení,.. a pak ještě tak… poslední
xmagicx 10.10.2014 10:18
xmagicx

nikoli. Může to být třeba i tím, že některý uživatel používá ten systém jinak než ostatní (např. má namapované jinak shares nebo tiskárny apod.). Nevím jakou přesně verzi citrixu používáš (zda PS4.0 nebo 4.5), zda máš na všech serverech farmy stejné SP a hotpatche, případně zda jsou oba systémy co se týká SW a nastavení rovnocenné (včetně win i ctx policies).

Navíc PS4.x už nepoužívám (přemigroval jsem na aktuálnější verzi). Co ale vím, je že u CTX je vhodné mít prostředí co nejvíce sjednocené a uzavřené.

Jedem na verzi 4,5 upgrade zatím není možný, uživatelů jsou 100ky, a serverů 10tky, obecně se dá říct, že nějaké jsou v 95% v pohodě a jiné zase z 80% špatné, jde ale stále o ty stejné. opatchované jsou všechny též stejně a systém také stejný, určitě to není tak, že nějaký uživatel / uživatelé, by se pravidelně logoval na konkrétní servery. Zítra nechám jeden z extremu na samostatném xenu, aby nemohl být nějak ovlivňován a můžu třeba procmonem, či něčím udělat záznam pak k posouzení zde.. ?

tak tak, přesně jak píšeš, ale funguje to takto již několik let, ale pak z ničeho nic na nějakých serverech došlo ke zvratu, XS není společné, a i když jej přesunu na jiné, tak je to stejné, nikdo si není vědom toho, že by se něco nasazovalo co by na toto mělo mít vliv, a hlavně se mi to nedaří ničím zmonitorovat. že je tuna souborů offset vidím, ale to je až následek, co je tou příčinou se mi nedaří zjistit. :(

v tomto případě ale ten problém nemusí být samotný server, ale už na úrovni SANu, zkus si sjet performance evaluation a uvidíš, třeba ti přestává stačit právě ten.

Xen jako takový neznám, používám vmware, ale principiálně to bude totéž. Tam bych ale primárně nehledal, pokud se jedná o problémy s diskem. Mně to ukazuje na ten SAN (případně spojení Xenserver - SAN). Zkus se kouknout zejména na IOPS, bandwidth a vytížení CPU SANu.

více viz http://emcsan.wordpress.com/2012/09/25/san-perform ance-metrics/

tak jsem trošku ještě monitoroval aktivity na disku. Koukal jsem, že v nějakých, mě neznámých intervalech si proces uživatele "winlogon" zavolá knihovnu od GP gpprefcl.dll, a ten si čekuje nejspíše politiky v allusers\gpo\history... , tím slušně zaseká CPU a udělá i hodně IO. Teď jen zjistit, proč ho to tak zaseká, a případně, jestli to může být nějakou konkrétní politikou..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru