Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SONY Xperia P LT22i - Jak poznám, že úspěšně proběhl ROOT?

Manželčin mobil stále zlobí - je využíván především na videokonferenci s dcerou žijící v cizině prostřednictvím free programů WeChat nebo Skype. Projevuje se to tak, že buď rovnou odmítá vytáčet, nebo provede spojení, ale nefunguje kamera, případně po chvilce zčerná displej úplně a přestane komunikovat - vzpamatuje se až po cca půl hodině. Občas hned po spuštení WeChat napíše, že má problém s kamerou, Skype teď odmítá dělat cokoliv, jakmile začnu volat, zčerná displej a nereaguje.
Taky se často stávalo, že vypadlo spojení se sítí, takže se jí nikdo nedovolal - to se snad spravilo, když jsem uvedl mobil do továrního nastavení. Momentálně, když chci provést spojení přes WeChat, tak se to jednou povedlo a pak dalších 10 pokusů nic - černý displej a po chvíli Aplikace WeChat nereaguje, chcete ji ukončit?

Protože mi více lidí tvrdilo, že problém může být SW charakteru (viz vyřešené vypadávání sítě), chtěl jsem přeinstalovat Android. Protože servis mám daleko, nechal jsem se ukolébat informací na tomto webu, že se nemusím ničeho obávat a zkusil ROOT. Vše zdá se proběhlo dle popisu, včetně automatického restartu mobilu, ale nějak nevím, jak poznám, že to je ROOTnuté (nebo-li přeinstalované). Na rozdíl od uvedení do "továrního nastavení" vše zůstalo jak bylo - aplikace, účty a tak... V informacích o mobilu je pořád stejné číslo sestavení. Tak mám pocit, že se ROOT nepodařil, protože programy (WeChat, Skype) nefungují stejně jako předtím. Jediná podivnost, co jsem zaregistroval na displeji mobilu (bohužel to tam bylo jen okamžik) bylo jakési okénko s informací, že nemůže něco zapsat na FLASH paměť (nestihl jsem to ani pořádně přečíst).

Předmět Autor Datum
Root nebo-li prideleni administratorskych prav tvuj problem asi resit nebude, nemyslis? Na kontrolu…
RedMaX 05.10.2014 12:34
RedMaX
aha, já myslel, že root je přepsání originálního OS nějakým upraveným. Díky za vyvedení z omylu...
JoDiK 05.10.2014 12:42
JoDiK
kdepak :-), uzivateli administrator se na linuxu (a tedy i na Androidu) rika root. To co hledas je…
RedMaX 05.10.2014 12:47
RedMaX
Obnovu do továrního nastavemí jsem už zkoušel, jaký je prosím rozdíl mezi "továrním nastavením" a Fl…
JoDiK 05.10.2014 12:59
JoDiK
ano, ale je velka otazka, jak poskodit OS, bez rootu to moc nejde, leda, ze by selhaval hardware. poslední
RedMaX 05.10.2014 13:23
RedMaX

Root nebo-li prideleni administratorskych prav tvuj problem asi resit nebude, nemyslis?

Na kontrolu uspesneho provedeni rootu existuji na Google Play aplikace.

Byt tebou, tak obnovim do tovarniho nastaveni, pokud se situace nezmeni, tak pohledat na netu nejakou customROM a postupovat presne dle navodu k dane customROM, at si z telefonu neudelas cihlu.

Je to Sony, teda hardwarova zavada vice nez pravdepodobna, ale stejne tu obnovu do tovarniho nastaveni a posleze customROM vyzkousej, za to nic nedas. Predpokladam, ze zarucni doba uz uplynula, v opacnem pripade obnova tovarniho nastaveni a nasledne reklamace.

Obnovu do továrního nastavemí jsem už zkoušel, jaký je prosím rozdíl mezi "továrním nastavením" a Flashnutím originálního Androidu? Myslím si to správně, že tovární nastavení jen odstraní nánosy (nainstalované aplikace, účty a pod) ale na vlastní OS nechytá?

Neboli, pokud je nějak poškozen OS a proto aplikace, které několik měsíců bezproblémů fungovaly, teď havarují, tak abych ověřil, že to není HW problém musím Flashnout ROM a přepsat OS Android?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru