Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC sestava na platformě Kaveri

Dobrý den,
potřeboval bych trošku poradit ohledně sládání pc. Skládám si pc postavený na platformě Kaveri(konkrétně A8-7600). Jelikož jsem si před časem složil herní pc a nasledovně zjistil, že mě nové hry nebaví, tak mám v plánu pc prodat a koupit si právě zmiňovaný levnější pc. Potřeboval bych aby pc zvládalo League of Legends (+skype),HoMM4 přehrávalo filmy a ostatní méně náročné aplikace (dle gaming bechnmarků by si A8 7600 měla hravě s tímto poradit).

Takže komponenty mám tak nějak zhruba vybrané (viz níže), teď se ale dostáváme k jádru problému. Koukám doma na TV přes IPTV (mohu se na jémkoliv pc na síti koukat přes VLC player na televizi) a plánuji si do ložnice pořídit novou televizi (vidím to na nějakou 100cm, 3D LCD, smart) a savěsit ji na zeď. Když už si stavím počítač, napadl mě takový projekt, a to že bych pc šupl do mini ITX skříně a zavěsil pod nebo za TV. Nejvíce mi starosti dělá chlazení ve skříních s VESA certifikací a samozřejmě technologická strana věci.

Vím, že pc pod smart TV je celkem zbytečnost, protože se na net, filmy z hdd/flash apod. mohu podívat přímo na televizi, ale láká mě myšlenka se vyvalit v posteli, vzít si beztrátovou myš a klávesnici a zahrát "LoLko" na televizi z postele. Také mě trošku děsí problémy typu "Jak TV/PC zavěsím na zeď", "Jak dostanu UTP kabel do obyváku" (při stavbě bytu zedníci zabetonovali husí krky, takže veškerou kabeláž vedu pod podlahovými lištamy), a desítky dalších ale to nechte na mě :D.

Potřeboval bych tedy doporučit co nejmenší ITX skříň s certifikací VESA, pomoct s výběrem chladičů (zajistit dobrý airflow) , popř. s výběrem low profile komponent (aby se mi tam vše vešlo) a aby byl co nejtižší. No a aby to nebylo jednoduché tak aby mě to (klasicky :D) stálo co nejmíň.

Tady jsou komponenty, které jsem vybral:

CPU: http://www.czc.cz/amd-kaveri-a8-7600/156049/produk t
MB: http://www.czc.cz/msi-a88xi-ac-amd-a88x/149191/pro dukt
RAM: http://www.czc.cz/corsair-vengeance-low-profile-gr een-8gb-2x4gb-ddr3-2133/150360/produkt
PSU: http://www.czc.cz/seasonic-ss-300tfx-300w/98023/pr odukt / zde samozřejmě záleží na skříni zda podporuje SFX/TFX
SSD: mám vlastní tuším Crucial M4 120GB nebo tak nějak, popř mám i WD Black 1TB ale ten tam dávat nechci
Coolery: Doporučte prosím, pokud nebude stačit boxovaný (nemám představu, jak uchladí Boxovaný chladič cpu v malé skříni)

Přál bych si, aby ta skříň byla tak do 1500Kč.
Díky moc za názory a hlavně za ochotu, je to dost specifický problém a jsem rád za každou radu, zkušenost, popř. i můžete napsat jak to máte řešeno Vy (pokud nechcete veřejně, pište klidně SZ). Díky moc, snad jsem na nic nezapomněl.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny