Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční internet

Mám takový problém, než začnu pár informací o hardware a software.
Používám W2K, obecní wifi internet, na pc nainstalované kerio personal firewall, avast.
Problém je následující. Pokud stahuju torrenty tak se nemůžu dostat do internetu, prostě mi to napíše stránku nelze zobrazit, to by ale až tak navadilo, vesměs to stahuju pozdě v noci. Problém je ale že mi internet nefunguje poté co torrenty dostahuju. Není to vždycky ale většinou. Pokud najedu do správy počítače a podívám se na události systému tak mi tam vyskakuje chybová hláška. Hláška zní : IPNATHLP : Přidělování dhcp bylo automaticky vypnuto u adresy ip 192.168.137.240, protože tato adresa nespadá do oboru 192.168.0.0/255.255.255.0.
Těch 192.168.137.240 je moje vnitřní adresa v síti.
Signál z AP mě jde koaxiálním kablém do routeru, z routeru je veden jeden kábel do jednoho pc, to jede v pořádku, druhý kabel jde do switche odkud jde jeden kábel do mého pc a druhý kabel do dalšího pc. Pokud to mě vyhazuje tuto chybu a nejde mi internet, druhé zařízení připojené přes switch má internet normálně funkční.
V době kdy jsem z torrents nestahoval vše jelo bezproblémů, žádný takový problém jsem neměl.
Jo a ještě jedna věc, pokud mi ten internet teda nejde, vyskakuje mi ta hláška a pokud vypnu pc a pár hodin to nechám tak, potom po spuštění pc internet normálně funguje. A vlastně i když pc jede tak se internet za nějakou dobu sám rozjede, dneska zhruba po čtyřech hodinách.
Napadá někoho v čem může být problém ? Díky za jakoukoliv odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem tu znova. Projel jsem pc všemi možnými spyware a antiviry ale po pár dnech už mi to dělá za… poslední
William 17.02.2007 12:13
William

Tak jsem tu znova. Projel jsem pc všemi možnými spyware a antiviry ale po pár dnech už mi to dělá zase. Zrovna včera prostě zapnu pc a internet ani nepípne. Jak jsem psal jsem za routerem s NATem. Všechny ostatní pc v síti za routerem normálně jedou jenom můj ne.
Schválně jsem to měřil za jak dlouho mi internet naskočí zpět a je to už podruhé 4 hodiny, od momentu kdy jsem zapnul pc.
Mám takové tušení že to dělá router a ten spropadený NAT. Zkoušel routeru jen vytáhnout šnůru ze zásuvky, ale to bylo bez účinku. Tvrdý reset routeru jsem nezkoušel, ale asi to budu muset vyzkoušet. Napadá někoho kde by mohla být chyba ?
Podotýkám že se mi to stává pouze jen když stahuju z torrents, jak z torrents nestahuju žádné takové problémy nemám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru