Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bluescreen a nejspíš potíže s RAM

Ahojte, asi dva týdny začínám mít problémy s počítačem. Z ničeho nic spadne OS a objeví se modrá obrazovka. Někdy OS spadl během nabíhání BIOSu, jindy krátce po startu a taky to bylo i třeba po půl hodince práce. Moc jsem to neřešila a doufala, že jsem jen přecenila výdrž RAMky.
Dneska se mi objevila tato hláška:

Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače
Page_fault_IN_NONPAGED_AREA
Pokud je to poprvé co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač.Pokud se obrazovka objeví znovu pokračujte těmito kroky:
Ujistěte se že nový hardware a software jsou správně instalovány.Pokud se jedná o novou instalaci, obraťte se na dodawatele hardwaru nebo softwaru a vyžádejte si případně aktualizace systému windows.
Pokud potíže potrvají , vypněte nebo odeberte instalovaný hardware nebo software.Zakažte možnosti paměti systému BIOS, například ukládání do mezipaměti nebo stínové řízení.
Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součásti použít nouzový režim, restartujte počítač, po stisknutí klávesy F8 vyberte upřesnit možnosti spouštění a poté vyberte položku nouzový režim
TECHNICKÁ INFORMACE
*** STOP: 0x00000050 ​(0xF37B7000,0x00000000,0x804FB458,0x00000000)

Podle všeho to ukazuje na špatnou RAMku. Žádný SW ani HW jsem v poslední době neinstalovala. Možná dělá potíže tiskárna (zdá se mi, že občas nereaguje na povel ke skenování), ale dneska ráno nebyla zapnutá.

Dočetla jsem se, že se dělá pro zjištění funkčnosti RAMky test. Tady je jeden z odkazů: http://www.memtest86.com/ Ještě jsem se do něho nepouštěla.

Tím se ale dostávám k jádru mého problému, který jsem odsouvala do neurčita. Už před časem jsem chtěla koupit výkonnější RAMku, která alespoň do doby než koupím nový PC mi zpříjemní práci na tomto starém. Narazila jsem ale na problém, že na základní desce nemusí být pro osazení RAMky volný slot. Jde to nějak zjistit, aniž bych nahlídla do útrob počítače?

Díky za odpověď

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny