Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nefunkční část klávesnice

Možná poznatek, že FLEX má některé dva kontakty vzájemně spojené, aby se vědělo, zda-li je interní klávesnice zapojená do desky, či nikoli. Možná jsi to měl sem nejdřív napsat...

Další možnost je, pokud chceš ušetřit a máš čas i trpělivost, je, rozdělat všechny klávesy, zvednout je a opatrně desky (fólie s vodivými spoji) oddělit- jako když otevřeš knihu do tvaru V a v těch spojích hledat. Musíš si ale klávecnici nafotit, co kde bylo, nebo opsat a nezaměnit zdvihací mechanismus pod klávesama. Každá klávesa má jiný zdvihový mechanismus- velikost. Potřebuješ na to malinkej šroubovák (nebo větší jehla na šití) a vědět, kde zabrat a jak klávesu vyloupnout. To Ti ale neporadím, takto od stolu na dálku. Snad na to přijdeš (youtube- http://www.youtube.com/watch?v=HH5-LVaLDx4). Klávesnice se dá takto celá rozebrat asi za 30 minut. Otázkou je, až najdeš přerušený spoj, čím ho spojit. Já to kdysi řešil vodivým stříbrným lakem z autoservisu, lakují tím poškozené vyhřívání zadního skla a jednou to šlo proletovat, bylo to měděné.

Zkus rozborku klávesy, kterou by jsi krajně nepotřeboval a na ní si to zkus. Prostuduj si, jak má dole zoubky a háčky pro přichycení. Přemýšlej, nespěchej. Vše samo od počátku na vlastní rizoto.

Hodně zdaru!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny