Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neplatná licence Windows u počítače z Aukra

Měl jsem před lety podobnou zkušenost - v aukci uvedeno nb Acer 5220 vč. legálních Win 7 - já aukci vyhrál, zaplatil a když mi balík přišel - žádný legální Win 7 přiloženy nebyly - jen nainstalované a aktivované na nb. Domáhal jsem se fyzicky legálních Win 7, které jsem vydražil, po prodejci - se mi vysmál. Obrátil jsem se na vedení Aukra, at mi pomůže věc dotáhnout do konce a mám Win 7 na cd - a z Aukra mi odepsali, že má pravdu prodávající - to mě dožralo. 3-[
Proto jsem se sebral a pomocí jakéhosi programu jsem z nb "vytáhl" licenční číslo a z netu jsem si sehnal plnou legální verzi Win 7 - jako ISO. Do toho ISO jsem pak vložil svůj texták, kde jsem uvedl to licenční číslo a i popsal, jak jsem k Win 7 přišel, vč. nafocených webových stránek z Aukra, kde se uvádí vše, co jsem tady napsal. A to jsem komplet vypálil na cd.:-/
Potom jsem dal sám do aukce, že prodávám legální Win 7 za 1.300Kč a v aukci zhruba nastínil o jakou licenci jde. Pak mi chodily dotazy od případných kupců, kde jsem vše skutečně poctivě a popravdě popsal - jsem férový obchodník. Na Aukru mi to viselo asi 4 dny.:i:
Samozřejmě případní kupci, jak jsem jim pravdivě sdělil, o jaký Win 7 jde, tak od toho dávali ruce pryč a zájemce se nenašel jediný. A ikdyž aukce končila - už přesně nevím - třeba v pondělí, tak jsem tu aukci z Aukra stáhnul a lámal si hlavu s tím - jak na to? A věc se vyřešila sama!
Asi v neděli se mi ozval zájemce, proč prý byla aukce skončena, že by za tu cenu měl o Win 7 zájem? Opět jsem poctivě věc vysvětlil a sdělil důvod ukončení aukce. Řekl mi, že když to je takhle, pak by to za tu cenu koupil - penízky poslal na účet a já jemu to mnou vypálené cd s legálními Win 7 a mým textem, jak jsem uvedl výše.:!:
Po několika dnech mi psal mail, že si tyto Win 7 nainstaloval, vložil licenční číslo, ale jak je má aktivovat? Na netu jsem našel číslo pro ČR na výrobce (Microsoft) softwaru, at tam zavolá, což udělal a přes ně si je aktivoval úplně bez problémů - a funguje doted. A oba jsme spokojeni - já se Win 7 zbavil - tehdy jsem jel na XP a kupec má funkční a legální Win 7. Tolik moje situace.:))
Můj názor je, že na takovéto věci je Aukro nespolehlivé. Bud nakupovat od spolehlivých prodejců, nebo nakupovat bez operačního systému! Byla chyba tvoje (si myslím), že ses neoptal, jestli o jaké Win 8 jde? Jestli je legální a aktivovaný a funkční a ... . Po mojí zkušenosti - u Aukra oporu nehledej - ani mně nepomohli.:-?
Proto si myslím, že nepochodíš s žádostí o slevu, nebo odstoupením od koupě. Neřád ti Win 8 dodal - ikdyž demo - je to bordel teda fest. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny