Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neplatná licence Windows u počítače z Aukra

Dobrý den, prosím o radu. Zakoupil jsem použitý počítač z aukra, kde byl uveden v popisu aukce že má systém OS Win 8.1.

Cituji:

Kompletní PC, používáno jen jako záložní server, párkrát do roka. Záruka ještě 12měsíců, bohužel nemůžu najít fakturu - pokud se najde, přiložím k zásilce. Tiché PC s procesorem Intel Core I3 - 2100CPU 3,1GHz 4 Gb DDR3 - Ram -> lze rozšíři, ale zvládne i nové hry 250Gb HDD - Samsung HM251HI Rozměry 25x22x9cm OS Win 8.1 - více info mailem. Základni deska: Intel Eastern Point DQ67EP http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboard s/desktop-motherboards/desktop-board-dq67ep.html
Prodejce mne po zakoupení informoval, že měl v plánu dát na ten počítač 90denní zkušební verzi. Což mě šokovalo.
Potom přivolil na to, že tam dá full verzi z multilicence co má z vysoké školy. Jenže - jak jsem se tady na poradně informoval - tato licence nepřenositelná na jinou osobu a tím pádem pro mne nelegální.


V popisu aukce nikde nebyla informace o tom, že by tam mělo jednat o demoverzi.

Jednoduše jsem počítal, že stejně jako u nových počítačů kde je napsáno Windows 8.1 - tak tam ta licence bude. Já nejedu na černých Windowsech.

Prodejce se snaží vymlouvat, že dal do popisu aukce "OS Win 8.1 - více info mailem", a tam že by upozornil na fakt že Windows je na zkoušku.

Radil jsem se s kolegou a ten mi řekl, že popis prodejce z aukce je popis předmětu kupní smlouvy a že když tu píše o systému Windows 8.1 a nezmiňuje se o žádné demo licenci - má se jednat o běžnou licenci - kterou mám požadovat, či požadovat slevu na zakoupení licence, nebo se domluvit na odstoupení od koupě.

Můžete mi prosím napsat váš názor?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny