Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký typ karty GTX 760 ?

tak ono to máš tak: když je karta slabá, tak s adaptivním V-Sync ti to pojede u vysokých FPS bez tearingu (protože se aktivuje v-sync), ale bude to místy škubat a tearovat (tam, kde grafika nedopočítá 60FPS - tam se v-sync vypne).

Za mně: adaptive v-sync je IMHO nesmysl (a reálně se moc neprosadil). Tam, kde to je podstatné (nízké FPS) nic nepřináší, protože je vypnut. Tam, kde karta dosahuje FPS shodné s refreshem monitoru postačuje klasický v-sync. Jediný přínos je u her, kde karta většinou stačí, a jen občas spadne pod 60Hz, jenže v takovém okažiku tearing a škubání neřeší (tedy řeší jen tearing v okamžiku, kdy karta dává 60+ FPS).
NAVÍC IMHO tearing u her, kde karta dá s přehledem 100FPS je už tak maličký, že se to skoro nedá pozorovat (delta předchozího a následného snímku je malá). Sám hraju např. MP BF4 s vsync vypnutým, FPS oscilují od cca 50 do 200 (podle mapy, velikosti, počtu hráčů a aktuální bojové situace) a tearing je znatelný právě jen o těch 50 FPS (což nastává jen v té největší vřavě, když už většinou nestíhá počítat ani server).

Osobně tedy radím za daný peníz pořídit co nejvýkonnější železo, protože v konečném důsledku to vyjde líp. (vyšší level, tj. Gsync/FreeSync je pak něco jiného - tam to technicky smysl už má, ale G-Sync je nesmyslně drahý a FreeSync ještě není na trhu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny