Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak obejít ntfs práva

jirka44, nedalo mi pri mojej ješitnosti odskúšať spôsob, ktorým si dovolí Microsoft podpíliť pod sebou vlastný konár.

Používam multiboot a tak som vo vlastnom grafickom prostredí načítaného OS W8 suverénne a bez problémov odstránil veškeré prístupové práva primárnej a aktívnej particie W8-ky. Ani sa systém až na malé upozornenie tomuto úkonu nejako nebránil. Odobranie práv disku C:\ trvalo niekoľko sekúnd. Ale. Po reštarte PC (aj do Núdzového režimu) síce obrazovka nabehla, ale viac nešlo spätne (retroaktívne) vrátiť prístupové práva disku systémového C:\ na ktorom je OS W8.

Náprava sa mi podarila jedine reštartom PC do OS W7 (dualboot) pod ktorým som prácne obnovil prístupové práva logicky delenému hdd na primárnom oddiele s nainštalovaným OS W8, tj. "System, Administrators, Authenicated Users, Users".

Sabotéri, zlomyseľníci, neprajníci majú ideálny návod na bezproblémové znefunkčnite cudzieho systému Windows, "do nervov", pritom stačí nepozorovane, pár sekúnd, pár kliknutí myšou a je vystaráno než príde erudovaný ajťák, nabútuje nefunkčný Windows cestou externého média nejakým Live Windows PE a znovu onániou pridelí prístupové práva systémovému oddielu. http://www.livecdlist.com/windows-pe

Čo laika určite poteší....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny