Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hledám NAS server

Sestavení bych se nebál, to je jednorazovka a v nejhorsim/nejlepsim Ti někdo s tim pomuze. Spise zvaz, zda to dokazes pak administrovat.

To, co navrhuje touchwood a dalsi - sestaveny komp - bude pri stejnych penezich urcite levnejsi, vykonnejsi a hlavne flexibilnější (rozumej MUZE umet mnohem vice, nez kupovany NAS - pokud jsi hracicka, rozumis Linuxu, umis programovat skripty, znas taje sitovani, zasad administrace apod.) Zrat elektriky to bude stejne nebo jen o malo vice, nez kupovany hotovy NAS.

Kolega (IT systemovy architekt, technical design authority ma na vizitce :) ma doma takovy kompik, bezi mu na tom snad Red Hat linux a nakonfiguroval si tam vse, co potrebuje ci co kdy bude potřebovat. Ja jsem naopak zvolil Synology DS412+, byt to vyslo o ctvrtinu dráž po zapocteni disků), a to proto, že Synology ma spoustu aplikací a funkcnosti out of the box, zadna slozita administrace a nastavovani. Zadny patchovani do budoucna apod. Vsechno po lopate a klikacka z nabizenych moznosti. Srozumitelny manual i v cestine, slusna podpora a knowledgebase/how-to a caste skoro automaticke aktualizace jak jeho OS prostredi (DSM), tak i balicků nainstalovanych aplikací (ty vybiras ze slusne nabidky několika desitek, zatim mi nic moc nechybelo). Priznam, ze i kvůli tomu, ze do budoucna vyuziji i synology surveillance modul a pripojim na to bezpečnostní kamery v baráku
.. ale hlavne NAS slouzi mne a ne ja jemu, nemusim byt profik v IT a přesto z toho dostanu vse, co potrebuju :-)

Ten Zyxel 325 v.2 je za babku, a vykonove to neni tak zly (Synology za stejny prachy bude urcite pomalejsi), ale ve srovnání i s nejlevnejsi Synology neumi skoro nic (jako prehravac na TV pres DLNA ci jako domaci fileserver s rezignovanim na ruzna prava pro ruzne uživatele ale uplne v pohode).

takze jukni na prvni větu vyse a hod to na váhu, rozhodni se, co převáží v Tvym pripade :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny