Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CF karta v notebooku, úspěšné nabootování

Souvislosti:
http://pc.poradna.net/question/view/93632-cf-ide-2- 5-redukce
http://pc.poradna.net/question/view/4357-compact-fl ash-cf-misto-hdd-v-notebooku

Notebook Asus A6JC, viz http://pc.poradna.net/question/view/56347-asus-a6jc -minirecenze a "redukce" mezi IDE a CF (pro notebookový 2,5" disk; viz první odkaz a "slovenská" redukce).

Z notebooku jsem vymontoval pevný disk, zapojil do něj redukci (má na šířku přesně stejný rozměr jako disk), vložil do ní CF kartu (ještě nemám finální CF, použil jsem tu co mám do PDA). V BIOSu se CF poznala jako HDD, podporující PIO 4, bez podpory DMA, ale jak říkám, byla to jen zkušební CF, objednám si pořádnou). Pak jsem připojil USB FDD se spouštěcí disketou Win98, restart, nabootoval jsem z diskety a zformátoval CF kartu a přenesl systémový soubory. Vypnul jsem noťas, odpojil USB FDD a úspěšně nabootoval systém ("holej DOS") z CF karty.

Tímto děkuji všem, kteří mi jakýmkoli způsobem pomohli dosáhnout mýho cíle.

Pavel

P.S.: hoste, ozvi se, tvoje CF redukce čekají...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Áno a do štúdia se nám hlási Standa Blábol s novým úspechom. Predávam slovo. :-) Další pokrok a mus…
Pavel 17.02.2007 16:05
Pavel
Jo, blahopřeju. To zpravodajství není špatný, aspoň víme, do jakýho dobrodružství se dá pustit. poslední
ancer 17.02.2007 16:54
ancer

Áno a do štúdia se nám hlási Standa Blábol s novým úspechom. Predávam slovo. :-)

Další pokrok a musím říct že výraznej. Pošteloval jsem si XP Embedded, něco ubral a něco přidal. Podařilo se mi vyřešit ty nekonečný problémy s jistou částí HW (Realtek High Definition), na jedné sběrnici je zvukovka a modem a celý je to jakýsi divný, no fuj. Po dlouhým boji jsem na tu CF do těch XP Embedded dostal téměř všechny ovladače (až na bluetooth a usb web kameru). A hlavně: podařilo se mi rozjet tu EDGE pcmcia kartu a nainstalovat T-Mobile Communication Centre. Pak už zbývala jen přenosná Opera na flashdisku (Opera@USB, 9.1) a jsem tu. Tedy: nabootoval jsem z CF XP Embedded, připojil se na net a... A mám radost jak malej kluk :-)

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru