Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu ještě jednou

Zdravím,
tak sem doma ještě našel jeden SATA disk. Sem se chtěl zeptat toho pána, co mi předtím říkal, že instalue wokna a ubuntu na samostatné disky - jak nainstaloval to ubuntu? Samozdřejmě se ptám všech, jenom by mě to zajímalo od něj, jak to instaloval on.
Díky, Steve_Xtreme.

Předmět Autor Datum
A nepopisoval jsem ti to uz nahodou nebo to bylo nekomu jinemu? Pokud opravdu nevis, coz podle meho…
RedMaX 30.10.2014 22:10
RedMaX
Mě jsi to nepopisoval, ale díky moc za tipy a postup. V Linuxech se fakt nějak nevyznám a nechci se…
SteveXtreme 31.10.2014 15:21
SteveXtreme
Popisoval, ale to je jedno, ani klávesnici si neumí nastavit. Ubuntu, nedej se! Ubuntu si rozvracet…
ms 31.10.2014 18:09
ms
Opět tě musím poslat do řitního otvoru na pět. poslední
SteveXtreme 31.10.2014 22:07
SteveXtreme

A nepopisoval jsem ti to uz nahodou nebo to bylo nekomu jinemu?

Pokud opravdu nevis, coz podle meho neni zrovna dobry zacatek na to neco delat a nevedet, ale i tak muzes odpojit (pri vypnutem PC) soucasny disk - jeho SATA kabel a pripojit disk novy, idealne jinym SATA kabelem.
Potom si muzes delat pokusy a nejak nainstalovat Ubuntu: http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Pr%C5%AFvodce%20in stalac%C3%AD?redirect=1

Az se ti to podari, tak zase vypnes PC, pripojis puvodnim SATA kabelem stary disk (teda budes mit pripojene oba disky) a pak musis do setupu BIOSu a nastavit jeden z disku jako bootovaci.

Pokud se rozhodnes pro disk s Ubuntu, tak budes bootovat z GRUBu, ale musis si tam rucne pridat Windows, protoze kdyz jsi mel odpojeny disk s Windows pri instalaci, tak se tam nemohly pridat automaticky pri instalaci.
Nebo se muzes rozhodnout pro disk s Windows jako bootovaci a potom musis prvne do Windows, nainstalovat program EasyBCD a pres nej si pridat bootovaci zaznam i pro druhy disk s Ubuntu a potom se ti po startu pocitace bude objevovat nabidka na dvou radcich, na jednom bude Windows a na druhem Ubuntu a vzdy si vyberesm ktery system chces spustit.
(ja to mam na svojem PC pres EasyBCD)

Mě jsi to nepopisoval, ale díky moc za tipy a postup. V Linuxech se fakt nějak nevyznám a nechci se moc hrabat v disku, páč by to beztak skončilo jako moje pokusy o taktování grafiky (poruchou a následným pádem systému s následkem spálení mb). Každopádně už to zvládnu. Díky moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru